Στουρνάρας: Μικρή ανάπτυξη του χρόνου

Στουρνάρας: Μικρή ανάπτυξη του χρόνου

Τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί συνάντησε σήμερα το πρωί στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

«Ήταν μια πολύ καλή συνάντηση» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας μετά την έξοδό του από τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γαλλικό υπουργείο Οικονομίας. Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από «θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία όπως οι αποκρατικοποιήσεις και άλλα γενικότερα».

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη χθεσινή του αναφορά στην τηλεόραση του Ρόιτερ σχετικά με προσεχή έκδοση ελληνικών ομολόγων ο υπουργός απάντησε: «Δεν ανακοίνωσα, είπαμε ότι το σκεφτόμαστε. Εξάλλου μη ξεχνάτε ότι του χρόνου τελειώνουν και τα χρήματα από το πρόγραμμα». Σχετικά με το σε ποιο ύψος θα μπορούσαν να είναι αυτά τα ομόλογα ο υπουργός εξήγησε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμα για να καθορίσουμε κάτι τέτοιο».

Σε άλλο ερώτημα δημοσιογράφων εάν θα μπορούσε η Ελλάδα να σκεφτεί μια επιπλέον παράταση τη στιγμή που η Γαλλία και η Ισπανία εξασφάλισαν πρόσφατα παράταση, ο υπουργός είπε: «Προς το παρόν δεν χρειαζόμαστε παράταση. Εμείς όπως ξέρετε έχουμε πάρει ήδη δύο χρόνια παράταση έως το 2016, που αποφασίστηκε πριν από λίγους μήνες».

Σε άλλο ερώτημα ξένου δημοσιογράφου γύρω από τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ για τη συνέχιση της ύφεσης το 2014, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Οι δικές μας προβλέψεις είναι καλύτερες γιατί ανταποκρίνονται καλύτερα στις πρόσφατες εξελίξεις. Πιστεύω ότι τα μοντέλα είναι μοντέλα παντού και δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα σε αυτά. Σύμφωνα όμως με τις δικές μας προβλέψεις θα έχουμε μία μικρή ανάπτυξη του χρόνου» κατάληξε ο κ. Στουρνάρας.

Αμέσως μετά τον κ. Στουρνάρα ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας είχε συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Φίλιπ Ρέσλερ.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ