«Πάγος» και στις υποχρεώσεις του Απριλίου: Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

«Πάγος» και για τις υποχρεώσεις Απριλίου: Η εξόφληση δόσεων ρυθμισμένων οφειλών για την εφορία μετατίθεται για το τέλος της εκάστοτε ρύθμισης. Η διευκόλυνση αφορά σε επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται στα τέλη Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένου του λιανεμπορίου, της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών και άλλων κλάδων που παραμένουν κλειστοί.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Όπως προκύπτει από την απόφαση η εξόφληση των υποχρεώσεων που αυτή την στιγμή «παγώνουν» μετατίθεται για το τέλος της ρύθμισης στην οποία έχει υπαχθεί ο δικαιούχος: Για παράδειγμα εάν κάποιος είναι σε ρύθμιση 24 δόσεων από τον Ιούλιο του 2019 η οποία λήγει τον φετινό Ιούλιο, τη δόση του Απριλίου που αναστέλλεται θα την καταβάλει τον προσεχή Αύγουστο.

Ο «πάγος» στην εξόφληση δόσεων

Το «μοντέλο» για τις ρυθμισμένες οφειλές και την εξόφλησή τους είναι απλό: Χρέη που ρυθμίστηκαν σε 24, 48, 100 ή 120 δόσεις μεταφέρονται προς εξόφληση για το τέλος της ρύθμισης. Συγκεκριμένα, για τις οφειλές που έχουν ήδη ενταχθεί σε ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής προβλέπονται τα εξής:

· Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, παρατείνεται η καταβολή και αναστέλλεται η είσπραξη της δόσης ρυθμισμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους άμεσα πληττόμενους ΚΑΔ, καθώς και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή. Η πληρωμή των δόσεων αυτών προστίθεται στο τέλος της αρχικής ρύθμισης.

· Ήδη έχει χορηγηθεί παράταση καταβολής και αναστολή είσπραξης κατά τους μήνες Μάρτιο έως Ιούνιο 2020 και Νοέμβριο 2020 έως Μάρτιο 2021. Η πανδημία πάντως έχει αφήσει ως .. κληρονομιά χρέη πολλών ταχυτήτων με την αποπληρωμή τους να προκαλεί ήδη πονοκεφάλους, καθώς κάθε οφειλή ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της έχει και… διαφορετικό τρόπο εξόφλησης.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ