Ολοταχώς για νέο ρεκόρ αφίξεων βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός

Η ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού συνεχίστηκε και κατά τον μήνα Αύγουστο αφού σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, που δημοσιοποίησε ο ΣΕΤΕ, οι διεθνείς αφίξεις κατέγραψαν αύξηση +4,6%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, φθάνοντας σχεδόν τα 3 εκατομμύρια αφίξεις. Σε επίπεδο οκταμήνου, σημειώθηκε αύξηση +6,3%, με συνολικά 11,7 εκατ. αφίξεις.

Η Αθήνα, όπως σημειώνει ο ΣΕΤΕ, συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία και τον Αύγουστο, καταγράφοντας αύξηση +23% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014 και +26% σε επίπεδο οκταμήνου. Με θετικό πρόσημο κινείται και το σύνολο σχεδόν όλων των προορισμών στο οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2015, με μόνες εξαιρέσεις τη Ρόδο, την Κω και το Ηράκλειο Κρήτης, όπου καταγράφονται μειώσεις -2,3%, -2,1% και -1,7% αντίστοιχα.

Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε ο κλάδος εν μέσω της φετινής τουριστικής περιόδου, η εντατική, επίμονη και συστηματική δουλειά όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των επιχειρηματιών και των εργαζομένων στον ελληνικό τουρισμό αποδίδει καρπούς πετυχαίνοντας ένα ακόμα ρεκόρ, τονίζει ο ΣΕΤΕ.

Υπό την προϋπόθεση της σταθερότητας των συνθηκών της αγοράς, το 2015, αναφέρει ο ΣΕΤΕ, αναμένεται να κλείσει στο σύνολό του με περίπου 26 εκατ. διεθνών αφίξεων και άνω των 14,5 δισ. Ευρώ άμεσα έσοδα, προσθέτοντας επιπλέον μια μονάδα στο ΑΕΠ της χώρας και ενισχύοντας έμπρακτα και ουσιαστικά τις τοπικές κοινωνίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Χουλιαράκης: Η οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2016 

Reuters: Προεκλογικό πεδίο διαμάχης η ύφεση στην Ελλάδα

Διαψεύδει η ΤτΕ τα περί νέας χαλάρωσης των capital controls

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ