Νέα αντιπρόταση της κυβέρνησης σχετικά με το αφορολόγητο όριο

Συμφωνία εντός της ημέρας με τους εκπροσώπους των θεσμών για το φορολογικό επιδιώκει η κυβέρνηση, υποβάλλοντας νέα αντιπρόταση σχετικά με το αφορολόγητο όριο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για τον συγκεκριμένο λόγο, μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους πιστωτές, συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση στις 18.30, προκειμένου, σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό αξιωματούχο «να τελειώνουμε».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην πρώτη συνάντηση η ελληνική πλευρά παρουσίασε νέα πρόταση, με μικρότερη σε σχέση με την πρόταση των εκπροσώπων των θεσμών, μείωση του αφορολογήτου και αλλαγές στους ενδιάμεσους συντελεστές. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός παράγοντας, υπήρξαν αρχικά σχόλια από την πλευρά των πιστωτών, οι οποίοι πρέπει να επικοινωνήσουν και με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους για να τους ενημερώσουν για την ελληνική αντιπρόταση. Σημειώνεται ότι, οι εκπρόσωποι των θεσμών και ειδικά το ΔΝΤ επιζητούν διεύρυνση της φορολογικής βάσης με μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου και μεταφορά της επιβάρυνσης στα χαμηλότερα εισοδήματα, ενώ διαφωνούν με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή 50%.

Από την πλευρά του, άλλος κορυφαίος παράγοντας στις διαπραγματεύσεις, ερωτηθείς εάν θα υπάρξει συμφωνία σήμερα, δήλωσε ότι είναι «ζήτημα δύο έως τριών ημερών ακόμη». 

 

 Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης:

ΟΑΕΕ: Προσαυξημένες οι δόσεις των ρυθμίσεων από τις 31 Μαρτίου

Σύνταξη στα 60 και με το νέο νόμο για 16 κατηγορίες ασφαλισμένων

Τσακαλώτος: Να κλείσουμε σήμερα τη συμφωνία για τη νέα πρόταση για το φορολογικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ