Μυστική σύσκεψη στις Βρυξέλλες

Μυστική σύσκεψη στις Βρυξέλλες

 

Ο τρόπος με τον οποίο το ΔΝΤ …υποχωρεί σε ό,τι αφορά την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες, σε μυστική κλειστή σύσκεψη ενόψει του αυριανού κρίσιμου Eurogroup που αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης.

Η πρωτοβουλία ανήκει, σύμφωνα με το euro2day, στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος έχει καλέσει τους ομολόγους του υπουργούς της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας μαζί με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ καθώς και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Οπως όλα δείχνουν μετά την υπαναχώρηση του ΔΝΤ από το νέο κούρεμα χρέους που ζητούσε, το οποίο μετατέθηκε κατά ένα χρόνο, μετά τις εκλογές στη Γερμανία ζητείται το σωστό μείγμα αποφάσεων.

Αναζητείται δηλαδή ο τρόπος που αφενός θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιβιώσει μέσα από ελαφρύνσεις επιτοκίων και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής κεφαλαίου και τόκων και αφετέρου δεν θα δίνεται το δικαίωμα να υποστηρίξει κάποιος ότι οι δανειστές διαγράφουν-χαρίζουν μέρος των χρημάτων που μας έχουν δοθεί.

Ο στόχος του Γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι να περάσει από τις Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία η λύση που προωθεί καθώς οι τρεις έχουν διαμηνύσει ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να είναι πειστικές για τις αγορές ώστε να ανακοπεί οποιοδήποτε «σφυροκόπημα» στα ομόλογα τους.

 

Πηγή: euro2day.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ