«Μύλος» με το ραντεβού Σόιμπλε – Τόμσεν και τον Τσακαλώτο – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες σχετικά με το πρωινό των ΣόιμπλεΤόμσεν στο Βερολίνο με μενού την Ελλάδα.

Το ΔΝΤ δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε διέψευσε σε ερώτηση του ΑΝΤ1 το ότι ο Πολ Τόμσεν συναντήθηκε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, ενώ από πηγές του Ταμείου διέρρευσε στον Τύπο ότι σε αυτή τη συνάντηση είχε κληθεί και ο Έλληνας υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αντίθετα, το Βερολίνο επιβεβαίωνε ότι υπήρχε συνάντηση ανάμεσα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο, διέψευδε την πληροφορία ότι σε αυτή τη συνάντηση είχε κληθεί και ο Έλληνας υπουργός.

«Δεν υπάρχει σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Ούτε είχε προγραμματιστεί κάτι τέτοιο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας βρίσκεται σε συστηματική ανταλλαγή με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και το Δ.Ν.Τ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ.

Και την ίδια στιγμή, από το Βερολίνο, όπως προαναφέραμε, επιβεβαιωνόταν συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε «με εκπρόσωπο του Δ.Ν.Τ. στο πλαίσιο των καθιερωμένων επαφών των δυο πλευρών».

Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 

Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, πηγές του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν ότι είχε πρόκληση ο Έλληνας υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Ο ίδιος, συνομιλώντας με συνεργάτες του, τους είπε: “Ποιος σας είπε ότι αρνήθηκα να δω τον Σόιμπλε και τον Τόμσεν; Δεν ξέρω γιατί θα έπρεπε να έχω πρόκσληση”. 

 

Διαβάστε επίσης:

Μητρόπουλος: Όμηρος του Σόιμπλε η χώρα

Σφαγή στην κυβέρνηση Μέρκελ για το Grexit – ΒΙΝΤΕΟ

Τσακαλώτος: Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο κ. Μητσοτάκης είναι η δυναμική της διαπραγμάτευσης

Αυγενάκης στον Realfm 97,8: Επιβεβαιωμένη η σύγκρουση και η απόσταση Τσίπρα-Τσακαλώτου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ