Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Αναθεώρηση του στόχου ανάπτυξης της οικονομίας από το 3,6 στο 5,9%

Με αναφορά στους νέους ξεκίνησε την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Νέες και νέοι φέτος είστε στην πρώτη σειρά γιατί είστε προτεραιότητα για την πατρίδα, είστε η γενιά που δοκιμάστηκε πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα, με το άγχος ότι θα ζήσετε μία ζωή χειρότερη από αυτήν των γονιών σας. Όμως, καμία χώρα δεν έχει μέλλον αν τα νέα παιδιά αισθάνονται οτι ο δρόμος τελικά θα κρύβει ευκαιρίες για λίγους και παγίδες για πολλούς. Η νέα Ελλάδα χρειάζεται νέους πρωταγωνιστές και αυτοί είστε εσείς” υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Ακολούθως υπογράμμισε πως “είναι αλήθεια ότι η προηγούμενη περίοδος υπήρξε από τις πιο δύσκολες. Οι 19 από τους 26 μήνες της διακυβέρνησης μας ήταν μήνες κρίσεων και μεγάλων προκλήσεων.

Κι όμως η κοινωνία και η οικονομία μας έμειναν όρθιες”, ενώ σημείωσε πως “οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές. Η Ελλάδα δανείζεται με τους ευνοϊκότερους όρους στην ιστορία της.

Τα σύνορά μας φυλάσσονται ως ευρωπαϊκά. Ενισχύθηκαν η άμυνα και οι συμμαχίες μας. Διαθέτουμε Σχέδιο Ανάκαμψης που θα χρηματοδοτεί το κοινό μας μέλλον. Το αποτέλεσμα της πολιτικής μας αποτυπώνεται σε αριθμούς: στην αύξηση των καταθέσεων, στην υποχώρηση της ανεργίας, στα αυξημένα έσοδα του τουρισμού, στα μειωμένα κόκκινα δάνεια, στον δείκτη οικονομικού κλίματος που άγγιξε το υψηλότερο σημείο της τελευταίας εικοσαετίας”.

“Το αποτέλεσμα της πολιτικής μας αποτυπώνεται σε αριθμούς: στην αύξηση των καταθέσεων, στην υποχώρηση της ανεργίας, στα αυξημένα έσοδα του τουρισμού, στα μειωμένα κόκκινα δάνεια, στον δείκτη οικονομικού κλίματος που άγγιξε το υψηλότερο σημείο της τελευταίας εικοσαετίας.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021 το ΑΕΠ σημείωσε άλμα 16,2%. Σήμερα είμαι σε θέση να εξαγγείλω την αναθεώρηση του στόχου της ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία για το 2021 από το 3,6% στο 5,9%” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ