Έρευνα της πορτογαλικής αστυνομίας στον Πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο

Η πορτογαλική αστυνομία έκανε έρευνα στο υπουργείο Οικονομικών της χώρας, σε μία έφοδο που σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης είχε στόχο τον υπουργό Οικονομικών της χώρας και επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, για εισιτήρια που φέρεται να έλαβε από την αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα Μπενφίκα. 

Σύμφωνα με το Reuters, η Εισαγγελία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη διεξαγωγή ερευνών στο υπουργείο Οικονομικών της Πορτογαλίας, σημειώνοντας όμως ότι δεν υπάρχει κατηγορία εναντίον κανενός στην έρευνα, η οποία καλύπτεται από τον νόμο για το δικαστικό απόρρητο. Η εισαγγελία δεν έκανε επίσης καμία αναφορά στον Σεντένο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα προέδρου του Eurogroup στις 13 Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών της Πορτογαλίας, μία εκπρόσωπος δήλωσε ότι το υπουργείο συνεργάζεται με τις αρμόδιες Αρχές για τις ανάγκες της έρευνας, αλλά δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, λόγω των κανόνων εμπιστευτικότητας.

Ο Σεντένο δεν ήταν διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο, αλλά το υπουργείο Οικονομικών είχε αρνηθεί στο παρελθόν οποιοδήποτε παράπτωμα αναφορικά με την ομάδα της Λισαβόνας.

Επικαλούμενη ανώνυμη πηγή, η εβδομαδιαία εφημερίδα Expresso ανέφερε σήμερα ότι η έρευνα επικεντρώθηκε στον ρόλο που φέρεται να διαδραμάτισε ο πρόεδρος της Μπενφίκα, Λούις Βιέιρα, για να αποσπάσει μία φοροαπαλλαγή για ακίνητα για τον γιο του και σε φερόμενο αίτημα του Σεντένο για εισιτήρια σε ένα παιχνίδι της Μπενφίκα.

Το υπουργείο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε επαφή του Σεντένο με τον Βιέιρα, σχετικά με τη φορολογική κατάσταση του γιου του Βιέιρα, απορρίπτοντας κάθε νύξη για κυβερνητική εμπλοκή στην υπόθεση. Όπως διευκρίνισε συγκεκριμένα το υπουργείο, οι φοροαπαλλαγές για τα ακίνητα αποτελούν ευθύνη των δημοτικών Αρχών.

Το υπουργείο Οικονομικών παραδέχθηκε ότι ο Σεντένο έλαβε δύο ειδικά εισιτήρια για παιχνίδι της Μπενφίκα τον περασμένο Απρίλιο, αλλά επεσήμανε ότι αυτό έγινε για λόγους ασφαλείας και ότι δεν υπάρχει παραβίαση της νομοθεσίας.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.