ΔΝΤ: Η Ευρωζώνη μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα ένα Grexit

«Βρισκόμαστε εν μέσω διαπραγματεύσεων με τους Έλληνες και θέλουμε πραγματικά να καταλήξουν σε μια συμφωνία» ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ, σημειώνοντας ωστόσο ότι «μίας έξοδος της χώρας από το ευρώ θα ήταν ιδιαίτερα δαπανηρή και πολύ οδυνηρή για την Ελλάδα».

«Η υπόλοιπη ευρωζώνη είναι σε καλύτερη θέση ώστε να αντιμετωπίσει μια έξοδο της Ελλάδας. Ορισμένα τείχη προστασίας που δεν υπήρχαν παλαιότερα, σήμερα τα έχουμε και, μολονότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εύκολο, θα μπορούσε να γίνει», υπογράμμισε και συνέχισε:

«Εάν γινόταν κάτι τέτοιο, ο καλύτερος τρόπος για να καθησυχάσουμε τις αγορές θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία για να πραγματοποιήσουμε πρόοδο προς μια δημοσιονομική και πολιτική ένωση και θα ήταν σαφώς η κατάλληλη στιγμή για να το κάνουμε».

Για την παγκόσμια οικονομία στο σύνολό της ο Ολιβιέ Μπλανσάρ είπε ότι το ΔΝΤ “θεωρεί πως οι μακροοικονομικοί κίνδυνοι έχουν περιοριστεί”. Τόνισε παράλληλα ότι ο κίνδυνος ύφεσης στην ευρωζώνη, που πέρσι είχε παρουσιαστεί ως η σημαντικότερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία, έχει μειωθεί, “όπως επίσης και ο κίνδυνος αποπληθωρισμού”.

 

Διαβάστε επίσης:

Guardian: Όλο και πιο κοντά το Grexit

Σύμβουλος Σόιμπλε: Οι Έλληνες φαίνεται να θέλουν οι ίδιοι το Grexit

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ