Διακομματικές αντιδράσεις για το Ελληνικό

Διακομματικές αντιδράσεις για το Ελληνικό

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στα κόμματα ο διαγωνισμός πώλησης του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε., ενώ η κυβέρνηση αναμένει μία οικονομική προσφορά που να ανταποκρίνεται στην αξία παραχώρησης.

Πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης είπε ότι «μετά από σχεδόν 15 χρόνια αδράνειας είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι υπάρχει αξιόλογη τεχνική προσφορά για το Ελληνικό. Προσφορά που οδηγεί σε μια σημαντικότατη επένδυση με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας καθώς και στη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα Μητροπολιτικά πάρκα στον κόσμο.

Όμως, για να είμαστε ξεκάθαροι, από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι η προσφορά πρέπει να ανταποκρίνεται στην αξία της παραχώρησης. Και με αυτό τον γνώμονα -το συμφέρον του δημοσίου- θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου είπε στον Real fm 97,8 ότι έχει δοθεί παράταση έως τις 26 Μαρτίου στον επενδυτή προκειμένου να ανεβάσει το τίμημα και τάχθηκε κατά της επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού.

«Υπήρξε μια διαγωνιστική διαδικασία με διεθνής όρους, οπότε το πως φτάσαμε στο να υπάρχει ένας ενδιαφερόμενος, υπάρχουν μέσα από αυτή τη διαδικασία. Από αυτά που διαβάζω, γιατί εγώ δεν είμαι στο ΤΑΙΠΕΔ και δεν τα ξέρω από μέσα, είναι ότι ο ένας επενδυτής που έχει μείνει έχει δώσει ένα τίμημα το οποίο εκτιμάται ότι είναι χαμηλότερο από αυτό που είναι για το δημόσιο συμφέρον. Άρα έχει δοθεί μία παράταση, μίας εβδομάδας αν δεν απατώμαι μέχρι τις 26 Μαρτίου, στον επενδυτή να ανεβάσει το τίμημα», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης είπε στον Real fm 97,8 ότι δεν νοείται διαγωνισμός με έναν μόνο υποψήφιο «για το καλύτερο φιλέτο της Αττικής».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε στην προσφορά του ομίλου Λάτση που τελικά απορρίφθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ. «Ακούω, διότι ακόμη υπεύθυνη πληροφόρηση δεν έχουμε, ότι η προσφορά του κ. Λάτση είναι περίπου 80 ευρώ το τετραγωνικό για το καλύτερο φιλέτο. Είναι εξευτελιστική τιμή για όσους ξέρουν λίγο από αυτά» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Είναι δώρο. Είναι δώρο και μάλιστα στον κ. Λάτση ο οποίος επωφελήθηκε από τη ματαιωθείσα συγχώνευση Eurobank-Εθνικής που του επέτρεψε να δώσει τις μετοχές της Eurobank –που στη συνέχεια χρεοκόπησε- και να πάρει μετοχές της Εθνικής που είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση».

Στο ζήτημα του Ελληνικού αναφέρθηκε και ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που δήλωσε στον Real fm 97,8 ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και το ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί σε τέτοια θέματα όπως και σε πολλά άλλα, για να μη «χαλάει» η εικόνα της τόσο σε θέματα ανταγωνισμού όσο και σε θέματα αξιοκρατίας.

«Είναι ένας διεθνής διαγωνισμός, όπου δυστυχώς υπήρξε μόλις ένας ενδιαφερόμενος –δεν με αφορά ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος. Και από ό,τι είναι κατανοητό προς όλους, δεν χρειάζεται να το σχολιάσει κάποιος, η προσφορά που έχει δώσει ο ενδιαφερόμενος είναι πολύ χαμηλότερη, σε σχέση με την αποτίμηση που έχει γίνει. Αρα, σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν μπορεί να προχωρήσει» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης αλλά χωρίς να παραδοθεί σε χαμηλή τιμή. «Το Ελληνικό δεν πρέπει να παραδοθεί με χαμηλή τιμή. Δεύτερον πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο. Τρίτον πρέπει να σεβαστούμε το περιβάλλον και τέταρτο εκεί στα νότια προάστια πως θα μπορέσει να γίνει ένα πολύ μεγάλο έργο και από που θα περνούν τα αυτοκίνητα για να καταλήγουν εκεί» τόνισε ο Γιάννης Σγουρός.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ