Άνοδος στο Χρηματιστήριο

Άνοδος στο Χρηματιστήριο 

 

Δυναμική ανοδική αντίδραση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά τη μεγάλη πίεση που δέχθηκαν στις έξι προηγούμενες συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 14,45%.

 

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η σημερινή έντονη ανοδική αντίδραση στηρίχθηκε στις προσδοκίες των επενδυτών ότι τελικά τα μέτρα θα περάσουν από την Βουλή στην κρίσιμη ψηφοφορία της επόμενης Τετάρτης. Όμως η επιφυλακτικότητα υπάρχει στην αγορά, γεγονός που αποτυπώθηκε στην υποχώρηση του όγκου των συναλλαγών, σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

 

Η αγορά σήμερα κάλυψε το χθεσινό χαμένο έδαφος (-5,00%), κλείνοντας πάνω από τα επίπεδα των 800 μονάδων, με τις τραπεζικές μετοχές να ηγούνται της ανοδικής αντίδρασης, αφού είχαν σημειώσει και τις μεγαλύτερες απώλειες στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις.

 

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 802,21 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 5,38%.

 

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, κατέγραψε πτώση σε ποσοστό 8,27%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει άνοδο 17,90%.

 

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 71,492 εκατ. ευρώ.

 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 7,21 %, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 6,64%.

 

Ανοδική κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών (+14,90%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+10,19%) των Πρώτων Υλών (+8,21%) και των Τηλεπικοινωνιών (+7,28%).

 

 

Ανοδικά κινήθηκαν 114 μετοχές, 36 πτωτικά και 15 παρέμειναν σταθερές.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ