Αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων πρώτης κατοικίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Γράφει ο Κώστας Τσουκαλάς

Έναν αναλυτικό οδηγό για την αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων πρώτης κατοικίας δημοσιεύει το enikonomia.gr με τον εργατολόγο Κώστα Τσουκαλά να εξηγεί όλες τις λεπτομέρειες.

Γράφει ο δικηγόρος, Κώστας Τσουκαλάς

1- ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

– αναστολή της διενέργειας κατασχέσεων, πλειστηριασμών και αναγκαστικής εκτέλεσης για την παράδοση ή απόδοση ακινήτου – πρώτης κατοικίας έως 31-05-2021 για φυσικά πρόσωπα που θεωρούνται πληγέντες οικονομικά από την κρίση του COVID-19.

– αναστολή έως 31-05-2021 των προθεσμιών άσκησης ενδίκων μέσων και βοηθημάτων που αφορούν στις ανωτέρω πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης.

2- ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ

– φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν εμπράγματο δικαίωμα, αποκλειστικής ή κατ’ ιδανικό μερίδιο, πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας σε ακίνητο, το οποίο αποτελεί την κύρια κατοικία τους και βρίσκεται στην Ελλάδα και χαρακτηρίζονται ως πληγέντες, έχοντας είτε τα ίδια, είτε ο/η σύζυγος, ή εξαρτώμενο μέλος αποδεδειγμένα πληγεί και ενταχθεί στα έκτακτα μέτρα του κορονοϊού COVID-19 και τα οποία πληρούν σωρευτικά τα πρόσθετα κριτήρια επιλεξιμότητας.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ