“Αυταπάτη του Τσίπρα ότι η χρεοκοπία θα πλήξει την ευρωζώνη”

Ο Αλέξης Τσίπρας νομίζει ότι κατέχει ένα ακόμα ατού: τον φόβο της Ευρώπης για μια ελληνική χρεοκοπία αναφέρει σε ανάλυση του οικονομολόγου Ανατόλ Καλέτσκι που φιλοξενεί ο Guardian υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αυτό είναι μια αυταπάτη που προωθείται από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Τα καλά νέα είναι ότι μια ελληνική χρεοκοπία, η οποία έχει γίνει πιο πιθανή μετά την προκλητική άρνηση του Αλέξη Τσίπρα της πρότασης των δανειστών που περιέγραψε ως «παράλογη», δεν αποτελεί σοβαρή απειλή για την υπόλοιπη Ευρώπη. Τα κακά νέα είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν φαίνεται να το κατανοεί αυτό συνεχίζει ο έγκριτος οικονομολόγος.

Αν κρίνουμε από την επιθετικότητα του Τσίπρα, ο ίδιος πιστεύει ακράδαντα ότι η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα όσο απεγνωσμένα η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρώπη. Αυτός είναι όμως ο πραγματικός «παραλογισμός» στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, και η παρανόηση από τον Τσίπρα της διαπραγματευτικής ισχύος του με την οποία ρισκάρει τώρα την καταστροφή της χώρα του, την ταπείνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ή και τα δύο.

Δείτε περισσότερα στο enikonomia.gr

 

Δείτε επίσης:

“Κίνδυνος να διαγραφεί το ελληνικό χρέος αν δεν βρεθεί λύση” – ΒΙΝΤΕΟ

“Η Ευρώπη αν σώσει την Ελλάδα σώζει τον εαυτό της”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ