Σουλτς:”Ασυνέπεια των κρατών-μελών”

Σουλτς:”Ασυνέπεια των κρατών-μελών”

 

Αν το Συμβούλιο της ΕΕ δεν καλύψει το έλλειμμα των 9 δις ευρώ που υπάρχει στον κοινοτικό προϋπολογισμό του 2012 δεν μπορούμε να αποφασίσουμε για τον προϋπολογισμό του 2013, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Την ασυνέπεια ορισμένων κρατών-μελών της ΕΕ τα οποία αρνούνται τώρα να εγκρίνουν την καταβολή κονδυλίων ύψους 9 δισ. ευρώ που υπολείπονται από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2012 επέκρινε με δηλώσεις του ενώπιον της Ολομέλειας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Τονίζοντας ότι μετά την αδυναμία εξεύρεσης συμφωνίας μεταξύ του Συμβουλίου της ΕΕ και Ευρωκοινοβουλίου θα πρέπει τώρα η Επιτροπή να καταθέσει νέο σχέδιο προϋπολογισμού, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου καταφέρθηκε εναντίον του Συμβουλίου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “μας ζητούν τώρα να ψηφίσουμε έναν ελλειμματικό προϋπολογισμό”.

Αν δεν ισοσκελίσουμε τον κοινοτικό προϋπολογισμό του 2012, δεν μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά και ν’ αποφασίσουμε για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2013, επισήμανε.  

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ