6 εκατ. ευρώ για δύο ελληνικά έργα από την Κομισιόν

Δεκαέξι έργα σε όλη την Ευρώπη θα χρηματοδοτηθούν από την Κομισιόν στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Δεκαέξι έργα σε όλη την Ευρώπη θα χρηματοδοτηθούν από την Κομισιόν στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος «Επιτάχυνση της Καινοτομίας», με κάθε έργο να λαμβάνει έως και 3 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ αυτών και δύο ελληνικής ταυτότητας έργα. Το έργο REMOSIS που αφορά την ανάπτυξη ενός καινοτόμου «έξυπνου» σταθμού συλλογής για την εξ αποστάσεως καταμέτρηση και ταυτοποίηση των κουνουπιών που μεταφέρουν ασθένειες και συμμετέχει το ΤΕΙ Κρήτης.

Το δεύτερο είναι το SafeSt, το οποίο αφορά στην αδιάλειπτη παρακολούθηση της δομικής ακεραιότητας των υπέργειων δεξαμενών. Στο συγκεκριμένο έργο συμμετέχει η ελληνική εταιρεία Innora.

 

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Κι άλλες “ενέσεις” ετοιμάζει ο Ντράγκι σε ρηχή ευρω-ανάκαμψη

Για “μεταρρυθμιστική κόπωση” προειδοποιεί ο Έτινγκερ

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.