Φέσσας: Το ελληνικό ζήτημα δεν σηκώνει άλλες αναβολές από κανέναν

«Το ελληνικό ζήτημα δεν σηκώνει άλλες αναβολές από κανέναν, κάντε τη δουλειά σωστά και κάντε την τώρα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας μιλώντας το πρωί στη γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου, ζητώντας παράλληλα από τους εταίρους πιο γενναίες αποφάσεις για την Ελλάδα.

«Το εύλογο ερώτημα όλων είναι ένα: Βγαίνει το πρόγραμμα που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και θεσμοί; Ή γινόμαστε συνένοχοι σε άλλη μια προσπάθεια να σπρώξουμε το ελληνικό πρόβλημα στο μέλλον;», διερωτήθηκε ο κ. Φέσσας, και προειδοποίησε ότι «με τα υφεσιακά μέτρα που υπάρχουν στο πρόγραμμα μαζί με μια ανόρεχτη εφαρμογή του, δηλαδή με άρνηση της κυβέρνησης να αναλάβει την πραγματική ιδιοκτησία του, η ανάπτυξη πράγματι δεν μπορεί να έρθει. Αυτό που πρέπει να γίνει συμπυκνώνεται σε μια φράση : κάντε τη δουλειά σωστά και κάντε την τώρα. Το ελληνικό ζήτημα δεν σηκώνει άλλες αναβολές από κανέναν. Ούτε από την ελληνική κυβέρνηση, ούτε όμως από τους εταίρους μας, που λόγω των επιμέρους εθνικών συμφερόντων αρνούνται να λάβουν πιο γενναίες αποφάσεις για την Ελλάδα».

Προσδιορίζοντας εξάλλου την στρατηγική του Συνδέσμου για τα επόμενα δύο χρόνια, έκανε λόγο για «στενή παρακολούθηση και άσκηση πίεσης στην Κυβέρνηση και τους Εταίρους μας για να γίνουν επιτέλους όλα τα σωστά πράγματα που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο και εκκρεμούν εδώ και χρόνια και ταυτόχρονα να διορθωθούν οι αστοχίες του προγράμματος, που θα βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξη και θα στρέψουν ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις στην παραοικονομία.»

Ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Άκης Σκέρτσος παρουσίασε «πακέτο» 124 προτάσεων πολιτικής για επενδύσεις, ανάπτυξη και δουλειές τονίζοντας ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η δημιουργία υψηλών ρυθμών ανάπτυξης του ΑΕΠ, περνάει μέσα από την παραγωγή εμπορεύσιμων προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας και τις εξαγωγές. «Κλειδί για όλες αυτές τις δραστηριότητες, πρόσθεσε, είναι ένα γόνιμο επενδυτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον που ενθαρρύνει τις παραγωγικές δραστηριότητες να επιδεικνύουν δυναμισμό και δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στο διεθνή ανταγωνισμό».

Ο κ. Φέσσας επανεξελέγη σήμερα για δεύτερη θητεία στη θέση του προέδρου του ΣΕΒ ενώ νέα μέλη στο ΔΣ του Συνδέσμου εξελέγησαν οι Ηρώ Αθανασίου (ΕΛΑΙΣ-UNILEVER), Οδυσσέας Αθανασίου (Lamda Development), Ελένη Κάτσου (ΦΑΡΜΑΤΕΝ) Μιχάλης Στασινόπουλος (ΕΛΒΑΛ) και Μιχάλης Τσαμάζ (OTEGLOBE). Κατά 25 % επίσης ανανεώθηκαν τα μέλη του γενικού συμβουλίου του Συνδέσμου.

Στο δεύτερο μέρος της Γενικής Συνέλευσης θα μιλήσει στα Μέλη του ΣΕΒ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην απογευματινή εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, πρόκειται να απευθύνει χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ενώ ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Νέα Δημοκρατία ίσον νέες δουλειές

 Γιούνκερ: Η Ευρωζώνη δεν είναι πλήρης χωρίς την Ελλάδα και η Ελλάδα δεν είναι πλήρης χωρίς το ευρώ – ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή πορείας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ