Πολωνικό περιοδικό “ντύνει” την Μέρκελ ναζί και επιτίθεται στις Βρυξέλλες

Το πολωνικό περιοδικό Wprost κυκλοφόρησε με εξώφυλλο στο οποίο εικονίζονται οι Μέρκελ, Γιούνκερ, Σουλτς, Έτινγκερ και Φερχόφστατ να συσκέπτονται, φορώντας ναζιστικές στολές, ενώ ο τίτλος γράφει:

«Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να κατακτήσουν ξανά την Πολωνία».

Το εν λόγω εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Γκι Φερχόφστατ, ο οποίος γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Αυτό είναι το εξώφυλλο του πολωνικού περιοδικού Wprost, 1oy gr;afei: ‘Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θέλουν να κατακτήσουν και πάλι την Πολωνία’.

Για μένα, ο πολωνικός λαός που αποτελεί το μέλλον της Πολωνίας κάνει αυτό ακριβώς, κατεβαίνοντας στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά των καταστροφικών μέτρων της κυβέρνησης του ευρωσκεπτιστικού κόμματος ‘Νόμος και Δικαιοσύνη’ (PiS). Αυτό το εξώφυλλο είναι εξωφρενικό, όπως και τα σχόλια του Πολωνού υπουργού Δικαιοσύνης, που αυτό το Σαββατοκύριακο συνέδεσε την γερμανική κριτική του πολωνικού νομοσχεδίου για τα μέσα ενημέρωσης με την ναζιστική ‘εποπτεία’ κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Ευρωπαϊκή μας Ένωση είναι μια κοινότητα αξιών, ελευθερίας της σκέψης και του λόγου, ένα πλήρως ανεπτυγμένο Συνταγματικό Δικαστήριο στο πλαίσιο των δημοκρατικών ελέγχων και ισορροπιών. Είναι καθήκον όλων μας, Επίτροποι ή μη να υψώσουμε την φωνή μας, όταν μια κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τις αρχές αυτές και επιτίθεται σε δημοκρατικούς θεσμούς. Έχω μιλήσει για τις αποφάσεις της κυβέρνησης Όρμπαν στην Ουγγαρία και δεν θα απολογηθώ κάνοντας το ίδιο και πάλι όσον αφορά στις πολιτικές της πολωνικής κυβέρνησης».

Διαβάστε επίσης:

Υπερπτήση τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από τη Σαμοθράκη

Αυτός είναι ο 28χρονος καμικάζι που αιματοκύλισε την Κωνσταντινούπολη – ΦΩΤΟ

Μαρτυρία σοκ για τους αποκλεισμένους στη Συρία- «Έτρωγαν νερό με αλάτι και πιπέρι»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ