Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Ηράκλειο: Συγκλονίζει ο μικρός Παναγιώτης – «Δεν μπορώ να περπατήσω αλλά έχω καταφέρει πράματα και θάματα»

Μηνύματα ζωής έστειλε ο μικρός Παναγιώτης Νικολουδάκης από το Ηράκλειο, o οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα εκ γενετής.

Ο 9χρονος, μιλώντας στην εκπομπή της TV Creta «Ένας παράδεισος υπαρκτός» και την Νίκη Μπελαδάκη, δίνει δύναμη, ζητώντας από τον κόσμο να μην τα παρατάει ποτέ.

«Θα ήθελα να πω στον κόσμο, μην τα παρατάτε ποτέ, ό,τι κι αν γίνει» δηλώνει και συγκινεί: « Γιατί αν τα παρατήσουμε δεν φέρνουμε το στόχο μας εις πέρας. Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να είναι δυνατοί, με υγεία πάνω από όλα και επίσης κάτι που είπα και πριν. Να μην τα παρατάνε ποτέ».

Παράλληλα, ο μικρός Παναγιώτης εξέφρασε το παράπονό του για τις ράμπες αναπήρων, τονίζοντας πως στα σχολεία πρέπει να υπάρχουν ράμπες για να μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται από αυτά, άτομα με ειδικές ανάγκες. Ωστόσο, δείχνει ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς στο 2ο Δημοτικό θα τοποθετηθεί ασανσέρ για τα παιδιά με κινητικές δυσκολίες.

Ο 9χρονος συγκλονίζει ζητώντας από τον κόσμο να μην χλευάζει τα άτομα με κινητικά προβλήματα. «Να μην κοροϊδεύετε ποτέ τους ΑΜΕΑ. Έχω νιώσει ότι με κοροϊδεύουν αλλά δεν θα ήθελα να το αναφέρω» τονίζει με παράπονο.

Στην ερώτηση τι είναι παράδεισος για εκείνον, η απάντησή του, μας κάνει να συλλογιστούμε τι έχει τελικά αξία στη ζωή: «Παράδεισος για εμένα είναι να κάνουμε πολλά πράγματα με την οικογένειά μου…»

Η δύναμή του είναι αξιοθαύμαστη και κλείνοντας στέλνει ένα ακόμα δυνατό μήνυμα προς όλους. «Δεν μπορώ να περπατήσω αλλά… έχω καταφέρει πράματα και θάματα!»

ΟΑΣΑ: Αποσύρονται τα λεωφορεία από το αμαξοστάσιο Λιοσίων – Επηρεάζεται η κυκλοφορία σε 22 γραμμές

Την απόσυρση όλων των λεωφορείων από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων, για λόγους ασφαλείας αποφάσισε ο ΟΑΣΑ μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στη Δυτική Αττική και τη φωτιά που μπήκε σε λεωφορείο στη Λεωφόρο Φυλής.

Αυτό σημαίνει, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, πως 22 λεωφορειακές γραμμές θα επηρεαστούν στα δρομολόγιά τους.

Οι επιβάτες που επρόκειτο να κυκλοφορήσουν στη Δυτική Αττική μπορούν να καλούν στο 11185 από τις 06:30 για να ενημερωθούν για όλες τις αλλαγές.

Η επίσημη ανακοίνωση από τον ΟΑΣΑ:

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι λόγω εκτεταμένων επεισοδίων στην περιοχή Άνω Λιοσίων- Αχαρνών, τα λεωφορεία του αμαξοστασίου Λιοσίων αποσύρονται από τη κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα θα επηρεαστεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις ακόλουθες γραμμές :

  • Α11 ΠΛ. ΒΑΘΗ – ΙΛΙΟΝ – ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΜΕΣΩ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ)
  • Β12 ΣΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ)
  • Γ12 ΚΑΜΑΤΕΡΟ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΙΛΙΟΝ – ΠΟΛ/ΧΝΕΙΟ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 024 ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΣΤ. ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 057 ΟΜΟΝΟΙΑ – ΛΟΦΟΣ ΣΚΟΥΖΕ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 420 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (μέσω ΚΗΦΙΣΟΥ)
  • 444 ΣΤ. ΕΙΡΗΝΗ – ΓΑΛΑΤΣΙ – ΣΤ. ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 602 N. ΙΩΝΙΑ – ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ – ΣΤΑΘ. ΠΑΝΟΡΜΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 700 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ) – ΣΤ. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 701 ΚΑΜΑΤΕΡΟ – ΙΛΙΟΝ – ΣΤ. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 706 ΣΤ.ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΙΛΙΟΝ (ΜΕΣΩ Λ. ΑΝ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 719 ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ – ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 720 ΑΝΑΚΑΣΑ -ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΣΤ.ΑΤΤΙΚΗ
  • 730 ΛΟΦΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ – ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΖΩΟΔ. ΠΗΓΗ
  • 732 ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ – ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 733 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 747 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΝΟΡΑΜΑ – ΣΤ. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 748 ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ – ΣΤ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 755 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΚΟΚ. ΜΥΛΟΣ – ΣΤ. ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 822 ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΝΕΑ ΖΩΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 823 ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 892 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΧΑΪΔΑΡΙ – ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΙΛΙΟΝ

Πατρών – Πύργου: Ένταση μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ – Φθορές σε φορτηγό – Σε επιφυλακή η Αστυνομία

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος των Βραχνέικων, όταν 30 άτομα της φυλής Ρομά έκλεισαν τον δρόμο ανάβοντας φωτιές.

Αμέσως βρέθηκαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες πέταξαν βόμβες κρότου λάμψης, με τους Ρομά να… φεύγουν προς τα χωράφια, ενώ στη συνέχεια υπήρξε πετροπόλεμος ανάμεσα στις δύο πλευρές,

Παρ’ όλα αυτά τα ΜΑΤ φαίνεται να παραμένουν παρατεταγμένα, για παν ενδεχόμενο με την κυκλοφορία ωστόσο, να διεξάγεται κανονικά κυρίως από τις 21:30 και έπειτα από την στιγμή που άνοιξε ο δρόμος.

Η συμβολή της Πυροσβεστικής πολύτιμη καθώς καθάρισε το οδόστρωμα, ενώ εκτός από τα ΜΑΤ στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθεί νέα συγκέντρωση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα flamis.gr, οι Ρομά πέταξαν πέτρες και προκάλεσαν φθορές σε ένα διερχόμενο φορτηγό.

Θεσσαλονίκη: Οι προτάσεις της Ένωσης Αστυνομικών για την «θωράκιση» του προσωπικού – «Στήνονται τηλεδικαστήρια»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης σχετικά με το περιστατικό πυροβολισμού 16χρονου Ρομά από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Στην ανακοίνωση η Ένωση Αστυνομικών αναφέρεται σε «τηλεδικαστήρια» και τονίζει πως «ένα αστυνομικό ζήτημα μετατρέπεται σε αιτία έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης και σκοπιμοτήτων» και ζητά μεταξύ άλλων την άμεση εφαρμογή των καμερών καταγραφής εικόνας και ήχου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εδώ και δυο ημέρες, μετά το περιστατικό μεταξύ Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ και ενός 16χρονου Ρομά, βλέπουμε με πόση ευκολία στην χώρα μας στήνονται τηλεδικαστήρια και με ποιο τρόπο άτομα από διαφορετικούς χώρους, αναλύουν και καταδικάζουν συνανθρώπους τους εν είδει εισαγγελείς.

Παρότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια που θα διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και θα αποφανθεί για τις συνθήκες τέλεσης και τον βαθμό ευθύνης του αστυνομικού, για πολλοστή φορά, ένα αστυνομικό ζήτημα μετατρέπεται σε αιτία έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης και σκοπιμοτήτων, βάζοντας στο στόχαστρο το θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας και πυροδοτώντας τα χθεσινά ολοήμερα επεισόδια στην πόλη μας, όπως και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ, οι αστυνομικές δυνάμεις βάλλονταν πανταχόθεν με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Μάλιστα, οι “διαδηλωτές” δε δίστασαν να πυροβολήσουν με καραμπίνα τους Αστυνομικούς των διμοιριών της ΔΑΕΘ, με τα σκάγια να καταλήγουν ευτυχώς στα κράνη και τις ασπίδες των συναδέλφων μας. Η οδός Ολυμπιάδος μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη, με σοβαρά τραυματισμένους Αστυνομικούς με εγκαύματα και κατάγματα, με μολότοφ να καταλήγουν σε μπαλκόνια διαμερισμάτων και περιουσίες πολιτών να καταστρέφονται, προκαλώντας χάος στο κέντρο της πόλης.

Κι αναρωτιόμαστε: Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της μπαχαλοποίησης;

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης διαχρονικά λειτουργούμε ως αρωγοί και επιζητούμε την αναβάθμιση του παρεχόμενου αστυνομικού έργου, μέσω μιας υπεύθυνης στάσης, με την κατάθεση στοχευμένων προτάσεων που έχουν προωθηθεί αρμοδίως, κι από τις οποίες ορισμένες έχουν θεσμοθετηθεί, πλην όμως, δεν έχουν υλοποιηθεί.

Σήμερα, στον απόηχο των δυσάρεστων εξελίξεων που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες, θα αναφέρουμε εκ νέου τις εν λόγω προτάσεις, οι οποίες θεωρούμε ότι πρέπει να υιοθετηθούν επιτέλους από την Ηγεσία του Σώματος ώστε να θωρακιστεί τόσο το αστυνομικό προσωπικό, όσο και η κοινωνία.

Ειδικότερα αιτούμαστε την:

  • Άμεση ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια καμερών καταγραφής εικόνας και ήχου σε δημόσιους χώρους και την τοποθέτησή τους στις στολές όλων των Αστυνομικών που εκτελούν εξωτερικές υπηρεσίες.
  • Προμήθεια πλεγμάτων ακινητοποίησης οχημάτων, σε περίπτωση που οι οδηγοί δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αστυνομικών και διαμόρφωση συγκεκριμένου νομικού πλαισίου για την εφαρμογή τους.
  • Αναβάθμιση του αστυνομικού εξοπλισμού μέσω της προσθήκης σπρέι αυτοάμυνας (Pepper Spray) και συσκευών taser, που θα βοηθήσουν στην ηπιότερη κλιμάκωση των αστυνομικών μέτρων.
  • Σύνταξη μνημονίου αστυνομικών ενεργειών σε περίπτωση καταδίωξης ύποπτου οχήματος ή οχήματος που έχει εμπλακεί σε εγκληματική πράξη και διαμόρφωση του ανάλογου νομικού πλαισίου.
  • Αύξηση των εκπαιδεύσεων για τις επιχειρησιακές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. και επαναφορά, κατ’ ελάχιστο, της μια εκπαίδευσης ανά εξάμηνο, όπως ίσχυε στο παρελθόν, πριν μετατραπεί σε μια εκπαίδευση ανά έτος.
  • Αύξηση των φυσιγγίων που χορηγούνται στους Αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών βολών.
  • Είμαστε βέβαιοι πως αν οι πολιτικές δυνάμεις σταματήσουν τη στείρα και άγονη αντιπαράθεση και υιοθετήσουν τις ανωτέρω προτάσεις, θα μπούμε αισίως στον ενδεδειγμένο δρόμο για μια σύγχρονη Αστυνομία για τον Πολίτη. Κι αυτό γιατί η τακτική πόλωσης του κλίματος που ακολουθείται από μέρους τους μέχρι σήμερα, έχει οδηγήσει σε ολέθρια αποτελέσματα για την κοινωνία, καθώς εμμέσως δίνει χώρο και ασυλία στη δράση των θερμοκέφαλων που ως κύριο στόχο έχουν την αντεκδίκηση και τις καταστροφές».

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μπογιές στο γραφείο του διευθυντή παιδιατρικής κλινικής του Ιπποκρατείου για τον 16χρονο Ρομά

Επίθεση με μπογιές στο γραφείο του παιδιάτρου και διευθυντή της A’ παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr, η επίθεση με μπογιές και σπρέι σημειώθηκε με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό τα ξημερώματα της Δευτέρας και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Σήμερα, 7/12/2022 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με χρώματα και σπρέι στο γραφείο του παιδιάτρου και διευθυντή της πρώτης παιδιατρικής κλινικής του Ιπποκρατείου, Δημήτρη Ζαφειρίου.

Ο Δημήτρης Ζαφειρίου ήταν αυτός που έσπευσε την ίδια κιόλας μέρα του πυροβολισμού, λίγες μόλις ώρες, αφότου το παιδί είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, να κατηγορήσει την οικογένεια του παιδιού, τους Ρομά και τους αλληλέγγυους που βρίσκονταν έξω από το νοσοκομείο και πραγματοποιούσαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις των κρατικών δολοφόνων.

Την ίδια στιγμή που η οργή ξεχείλιζε για την επιχειρούμενη δολοφονία του παιδιού, την ίδια στιγμή που το νοσοκομείο συνεργαζόταν ουσιαστικά με τους δολοφόνους του και την κυβέρνηση που προσπαθεί να συγκαλύψει ακόμα μία δολοφονία, αποκρύπτοντας απολύτως αδικαιολόγητα και ανήθικα τα ιατρικά δεδομένα του παιδιού ακόμα και από τους γονείς τους, εκείνος δήλωνε ότι «προκαλούν ανείπωτη θλίψη τα γεγονότα που έγιναν εχθές», αναφερόμενος όχι στην εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση κατά ενός ανήλικου παιδιού, αλλά στις συγκρούσεις που έγιναν ως αποτέλεσμα της απόλυτα δικαιολογημένης αγανάκτησης της οικογένειας και του κύκλου του παιδιού και της ακόμα μεγαλύτερης οργής που προκαλούσε το γεγονός ότι δεν τους παρέχονταν απαντήσεις για την υγεία του ίδιου τους του παιδιού.

Συνέχισε λέγοντας ότι «τα επεισόδια έθεσαν σε επικινδυνότητα τη λειτουργία του νοσοκομείου, ότι οποιαδήποτε διαμαρτυρία θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί σε άλλο χώρο, ούτε εντός ούτε εκτός του νοσοκομείου, γιατί προκαλεί φόβο και βάζει σε επικινδυνότητα τους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό, συντελώντας στη δυσλειτουργία του νοσοκομείου».

Οι δηλώσεις αυτές καταδεικνύουν τις σαφείς ευθύνες που έχουν ο ιθύνοντες του ιατρικού προσωπικού του Ιπποκρατείου, οι οποίοι φαίνεται ότι στην προκειμένη περίπτωση λειτουργούν στην υπηρεσία της κυβέρνησης και γίνονται αρωγοί στην προσπάθεια συγκάλυψης της επιχειρούμενης κρατικής δολοφονίας και κατευνασμού των οξυμένων κοινωνικών αντιδράσεων.

Ο Δημήτρης Ζαφειρίου συνέχισε και παραπέρα λέγοντας τα εξής: «Μπορεί να υπάρχει ένα δίκιο. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνω. Είναι όμως αμαρτία να γίνεται αυτό έναντι ενός ιδρύματος όπως είναι ένα δημόσιο νοσοκομείο, το οποίο ανέκαθεν έχει περιθάλψει αυτούς τους ανθρώπους και θα συνεχίσει αν το κάνει».

Τα δημόσια νοσοκομεία, κύριε Ζαφειρίου, περιθάλπουν όλους τους ανθρώπους. Δεν κάνατε κάποια παραχώρηση. Τα δημόσια νοσοκομεία ανήκουν στον λαό και η λερώνονται, όταν συνεργάζονται με μπάτσους δολοφόνους και με κυβερνήσεις που συγκαλύπτουν εν ψυχρώ δολοφονίες, αποκρύπτοντας κατά παράβαση κάθε έννοιας καθήκοντος πληροφορίες από τους γονείς ενός ανήλικου παιδιού και καταδικάζοντας τις συγκρούσεις που προέρχονται από την δικαιολογημένη οργή τους»

Θεσσαλονίκη: Ρομά τα έκαναν… γυαλιά καρφιά σε κατάστημα εστίασης στο Κορδελιό – Τέσσερις τραυματίες

Φθορές σε κατάστημα εστίασης επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή του Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσαν Ρομά που εισέβαλλαν στο εσωτερικό του, ενώ καταγράφηκαν επίσης και ξυλοδαρμοί εναντίον του ιδιοκτήτη και τριών υπαλλήλων του καταστήματος τους οποίους και τραυμάτισαν ευτυχώς ελαφρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδα grtimes.gr και τα όσα είπαν υπάλληλοι, όλα ξεκίνησαν «όταν Ρομά τηλεφώνησαν στο μαγαζί και ζήτησαν τραπέζι. Όταν τους είπαμε ότι δεν έχει, μας απείλησαν ότι θα έρθουν και θα μας δείρουν», περιγράφει υπάλληλος του καταστήματος.

Λίγο αργότερα, στο μαγαζί εστίασης έφτασαν δύο νεαροί, οι οποίοι ζήτησαν «να βγει ο υπάλληλος έξω, προκειμένου να καυγαδίσουν μαζί του. Έγινε μια φασαρία νωρίτερα. Τους είπαμε ότι έχει τραπέζι έξω, αλλά δεν ήθελαν να καθίσουν» λέει ο υπάλληλος.

Τα δύο άτομα αποχώρησαν όμως λίγο αργότερα επέστρεψαν συνοδευόμενοι από άλλα 15 άτομα όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, τα οποία εισέβαλλαν στο μαγαζί προκαλώντας ζημιές, ενώ επιτέθηκαν εναντίον της διεύθυνσης και των υπαλλήλων προκαλώντας τραυματισμούς σε τέσσερις. Στον ιδιοκτήτη και σε τρεις εργαζόμενους.

Να σημειωθεί ότι στο κατάστημα την ώρα της επίθεσης, υπήρχε και άλλος κόσμος. «Είκοσι χρόνια δουλεύω εδώ, τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει. Ήρθαν με αυτοκίνητα που δεν είχαν πινακίδες, μέχρι να φτάσει η αστυνομία είχαν αποχωρήσει» προσθέτει ο υπάλληλος του καταστήματος.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου παρείχε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, καθώς οι τραυματισμοί ήταν ελαφριοί και αστυνομικές δυνάμεις.

«Λαμπάδιασε» νταλίκα εν κινήσει στην Κορίνθου – Πατρών

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης σε νταλίκα που κινούνταν στο 163ο χλμ της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Δερβενίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα korinthostv.gr στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιάτου με 8 άνδρες.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο οδηγός πρόλαβε και εγκατέλειψε την νταλίκα και είναι καλά στην υγεία του.

Περιφερειακή Αιγάλεω: Πυροβολισμοί από Ρομά σε οχήματα της Πυροσβεστικής

Νέα ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Περιφερειακή του Αιγάλεω από ομάδα ατόμων Ρομά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η Πυροσβεστική είχε δεχθεί κλήση για φωτιά σε όχημα στην Περιφερειακή του Αιγάλεω.

Ξεκίνησαν δύο οχήματα προκειμένου να κατασβέσουν τη φωτιά που είχε ξεσπάσει. Ωστόσο όταν έφτασαν στο σημείο δέχθηκαν πυρά από Ρομά, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν και τα δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Μήνυμα 112 στους κατοίκους του Ασπροπύργου – «Καταφύγετε σε κλειστό κτίριο τώρα»

Νέα ένταση έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στον Ασπρόπυργο μεταξύ Ρομά και αστυνομικών δυνάμεων.

Ομάδα ατόμων της διέρρηξε κατάστημα με ελαστικά, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ και στην συνέχεια έβαλε φωτιά.

Γι’ αυτό το λόγο, μήνυμα του 112 από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης εστάλη σε πολίτες της Αττικής λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

«Καταφύγετε σε κλειστό κτίριο, επικίνδυνοι για την Υγεία καπνοί» αν βρίσκεστε κοντά στην περιοχή του Ασπροπύργου και τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ.

Νέα επεισόδια στο Μενίδι: Ρομά πυρπόλησαν αστικό λεωφορείο – Φωτιά σε κατάστημα κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο

Νέα ένταση το βράδυ της Τετάρτης στο Μενίδι καθώς ομάδα Ρομά προκάλεσαν επεισόδια και πυρπόλησαν αστικό λεωφορείο.

Oμάδα Ρομά το βράδυ της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου επιτέθηκε και πυρπόλησε αστικό λεωφορείο στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής με την οδό Ιουστινιανού, ενώ στο σημείο έχουν στήσει οδοφράγματα.

Η ΟΣΥ έδωσε εντολή για αναστολή δρομολογίων των λεωφορείων στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκτός από το καμένο λεωφορείο (ήταν όχημα από τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ) ακόμη δυο αστικά λεωφορεία δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και προκλήθηκαν φθορές. Τα οχήματα εκτελούσαν κι αυτά δρομολόγιο στη περιοχή του Μενιδίου

Στον Ασπρόπυργο, διέρρηξαν κατάστημα με ελαστικά, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ και στην συνέχεια έβαλαν φωτιά. Νωρίτερα Ρομά έβαλαν φωτιές κοντά στις γραμμές του Προαστιακού, με αποτέλεσμα να διακοπούν για λίγη ώρα τα δρομολόγια.

Τέλος, αναμένεται να σταλεί μήνυμα 112 λόγω υπερβολικού καπνού από φωτιά στον Ασπρόπυργο.

Δείτε βίντεο που ανάρτησε κάτοικος στα social media:

Ασπρόπυργος: ΦΩΤΟ αναγνώστη από τις φωτιές που άναψαν οι Ρομά – Λεηλασίες σε καταστήματα

Νέα ένταση επικράτησε στον Ασπρόπυργο το βράδυ της Τετάρτης, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό της ΔΙΑΣ.

Ρομά έβαλαν φωτιές κοντά στις γραμμές του Προαστιακού, με αποτέλεσμα να διακοπούν για λίγη ώρα τα δρομολόγια. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, πυκνοί καπνοί κάλυψαν τον ουρανό πάνω από τον Ασπρόπυργο.

Επίσης όπως καταγγέλλει ο αναγνώστης του enikos.gr, στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ ορισμένα από τα καταστήματα λεηλατήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, Ρομά διέρρηξαν κατάστημα με ελαστικά και τους έβαλαν φωτιά.

Δείτε φωτογραφία από την φωτιά στον Ασπρόπυργο

Ασπρόπυργος Φωτιά Ρομα

Το enikos.gr στηρίζεται στη διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στη σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr και με email: [email protected]

Θεσσαλονίκη: Η επικοινωνία της ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων μετά τους πυροβολισμούς στον 16χρονο – «Είναι νεκρός»

H επικοινωνία της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων μετά τους πυροβολισμούς και την αιματηρή καταδίωξη του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του στο κεφάλι ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Στις συνομιλίες που εξασφάλισε το MEGA, δε γίνεται πουθενά λόγος από την ομάδα ΔΙΑΣ για τους πυροβολισμούς προς το όχημα. Από τους αστυνομικούς αναφέρεται ότι, μετά τα 2μιση λεπτά που διήρκεσε η καταδίωξη, ο οδηγός του οχήματος δε συνεργάζεται και δεν υπακούει στις εντολές τους, χωρίς ωστόσο να έχουν πει ότι έχουν πυροβολήσει εναντίον του.

Μάλιστα, στο τέλος της συνομιλίας, ένας αστυνομικός αναφέρει ότι ο οδηγός είναι νεκρός. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως πουθενά δε γίνεται λόγος για κλήση ασθενοφόρου στο σημείο όπου είχε καταλήξει το αυτοκίνητο του 16χρονου.

Αναλυτικά η συνομιλία όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων:

Αστυνομικός: Κέντρο το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα.

Κέντρο: Ελήφθη, ελήφθη, ενημερώνουμε Τροχαία. Έχετε τα άτομα; Πόσα άτομα επιβαίνουνε; Το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα, αναγνωρίζετε οι σταθμοί;

Αστυνομικός: Ένα άτομο.

Κέντρο: Έχει προσκρούσει σε κατάστημα το όχημα. Ένα άτομο. Το έχουμε το άτομο;

Αστυνομικός: Αρνητικό κέντρο, δίνουμε εντολές αλλά δεν κατεβαίνει το άτομο από το όχημα.

Κέντρο: Ελήφθη, με όλα τα μέτρα ο έλεγχος, δώστε μας την πινακίδα όταν τελειώσετε.

Αστυνομικός: Ο οδηγός του οχήματος έχει εγκλωβιστεί στο σημείο. Το άτομο δεν συνεργάζεται. Να το γνωρίζετε.

Κέντρο: Ελήφθη, πού ακριβώς είστε; Έχει ανταποκριθεί ο οδηγός στις εντολές σας; Ελέγχετε το άτομο;

Αστυνομικός: Είναι νεκρό το άτομο.

Τι λέει ο πατέρας του 16χρονου

Να τιμωρηθεί ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον γιο του και να μπει στη φυλακή, ζητεί ο πατέρας του 16χρονου Ρομά από τη Θεσσαλονίκη. «Θέλουμε Δικαιοσύνη και να λάμψει η αλήθεια» υπογράμμισε ο Παύλος Φραγκούλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Η κατάσταση του γιου του, όπως είπε, παραμένει σταθερή και η ζωή του κινδυνεύει.

Αναφερόμενος στο επεισόδιο με τον πυροβολισμό, ο πατέρας του 16χρονου υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να τον σταματήσουν με κάποιον άλλον τρόπο. Όπως τόνισε, από τα βίντεο που έχουν δει, «ο γιος μου μόλις πέρασε από το πρατήριο, έκανε στροφή 180 μοιρών και ερχόταν στο σπίτι. Στο πρατήριο υπάρχουν κάποια δρομάκια που ένα μηχανάκι μπορεί να διασχίσει τον δρόμο και να περάσει από την απέναντι πλευρά και να φύγει προς Διαβατά. Ο γιος μου έκανε στροφή 180 μοιρών και έφευγε προς Διαβατά για να έρθει στον οικισμό. Το ακολούθησαν δύο μηχανάκια και άνοιξε ταχύτητα. Άνοιξε ταχύτητα ο γιος μου, συμφωνώ, αλλά υπήρχαν πολύ άλλοι τρόποι να τον κάνουν να σταματήσει, όχι να τον σκοτώσουν», είπε, μεταξύ άλλων.

Σχολίασε, δε, την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού, και στην οποία ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός έχει δύο παιδιά. «Ναι, συμφωνώ έχει δύο παιδιά. Από την ώρα που πήγε να πυροβολήσει το δικό μου το παιδί, σκέφτηκε τα παιδιά του; Σκέφτηκε τα δικά του παιδιά;», είπε και υποστήριξε ότι «ο αστυνομικός γνώριζε ποιος υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ