Λάρισα: Επεισόδια στην υποδοχή της “Αμάλ” – Πέτρες και προπηλακισμοί

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Λάρισα κατά την υποδοχή της ξύλινης κούκλας “Αμάλ“, η οποία ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και συμβολίζει το ταξίδι των παιδιών που αντιμετωπίζουν την προσφυγική κρίση.

Ωστόσο, ομάδα πολιτών της Λάρισας, που διαφωνούσαν με την εκδήλωση, προπηλάκισαν τους συγκεντρωμένους, ενώ πέταξαν και πέτρες. Μάλιστα, χρειάστηκε και η επέμβαση της Αστυνομίας, ώστε να εκτονωθεί η ένταση.

Λάρισα - Αμάλ

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 19.00 οπότε και ήταν προγραμματισμένη η έναρξη της εκδήλωσης με την υποδοχή της “Αμάλ”.

Λάρισα -Αμάλ

Στην κοίτη του Πηνειού ποταμού είχαν συγκεντρωθεί πολίτες της Λάρισας και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η “Αμάλ” θα μεταφερόταν στον Μύλο του Παππά, προκειμένου να γίνουν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Λάρισα - Αμάλ

Στη γέφυρα του Πηνειού, όμως, είχαν συγκεντρωθεί και άτομα που διαφωνούσαν με την εκδήλωση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν προπηλακισμοί εκατέρωθεν και τελικά να προκληθούν μικροσυμπλοκές.

Λάρισα- Αμάλ

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ εμπόδισαν όσους εναντιώνονταν στην εκδήλωση να προσεγγίσουν τον χώρο της εκδήλωσης, ενώ η “Αμάλ” και οι συνεργάτες αποχώρησαν πολύ νωρίτερα από την αναμενόμενη ώρα.

Λάρισα - Αμάλ

Οι φωτό από το onlarissa.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ