Παραλήρημα Λαγού στη Βουλή – Παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με τον Ξυδάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Νέο επεισόδιο με βουλευτή της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε στη Βουλή. Ο Γιάννης Λαγός, αναφερόμενος στις επιστολές των Παμμακεδονικών Οργανώσεων που απειλούσαν τους βουλευτές με θάνατο, επιτέθηκε με ύβρεις σε όλα τα κόμματα, κάνοντας λόγο για προδότες και πουλημένους.

Κάποια στιγμή, αναφέρθηκε και στον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής λέγοντας ότι «έκλαιγε ο Βούτσης» για την συγκεκριμένη επιστολή και ότι οι χρυσαυγίτες μπορούν να κυκλοφορούν στο δρόμο, να μιλούν και να ακούνε τους πολίτες, γιατί δεν είναι “λαμόγια” σαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,. Παράλληλα, επιτέθηκε στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου αναφέροντας ότι θα κάνει γενίτσαρους τα παιδιά. Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να επιτίθεται προσωπικά στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη λέγοντας”σκάσε ρε προδότη, μην μιλάς”.

Στον προεδρεύοντα Σπύρο Λυκούδη κατευθύνθηκε ο Νίκος Ξυδάκης, ζητώντας του να λάβει μέτρα. Την ώρα που ο κ. Ξυδάκης ήταν όρθιος στην αίθουσα, χαρακτήρισε τον Γιάννη Λαγό «υπόδικο», «χιτλερόψυχο», «αρνητή της Δημοκρατίας». «Κάτσε κάτω ρε προδότη! Φύγε από δω ρε!», επέμεινε ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος δεν κατέβαινε από το βήμα και συνέχιζε να φωνάζει στον κ. Ξυδάκη που εν τω μεταξύ τον είχε πλησιάσει και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια. Τον ακολούθησαν και άλλοι βουλευτές και παραλίγο να προκληθεί σύρραξη.”Καθίστε κάτω και ηρεμήστε. Καλύτερη απάντηση από την ηρεμία δεν μπορεί να υπάρξει” είπε ο κ. Λυκούδης, ζητώντας να διακοπεί η συνεδρίαση και ειδοποιώντας τη φρουρά της βουλής

“Δεν μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση, αν συνεχιστεί η συζήτηση θα έχουμε χειρότερη εξέλιξη, καθίστε ηρεμήστε πέντε λεπτά και θα δούμε τι θα γίνει” τόνισε ο κ. Λουκούδης.

Η συνεδρίαση τελικά διακόπηκε και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από την αίθουσα.

Στην επιτροπή Δεοντολογίας παρέπεμψε το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος, μάλιστα, πρότεινε να αποβληθεί ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η στρατηγική της έντασης από την πλευρά της Χρυσής Αυγής πρέπει να καταγγελθεί. ενώ πρότεινε να παραπεμφθεί όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της χρυσής Αυγής στην επιτροπή δεοντολογίας και να τιμωρηθεί με την ποινή της αποβολής από το κοινοβούλιο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που προβλέπει το συγκεκριμένο άρθρο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, ταυτόχρονα, αποκάλυψε και επεισόδιο που έγινε λίγες ώρες νωρίτερα με σύζυγο επίλεκτου στελέχους της Χρυσής Αυγής.

«Έγινε ένα επεισόδιο από σύζυγο επίλεκτου στελέχους της χρυσής Αυγής όπου παίρνοντας τα παιδάκια της από το βρεφονηπιακό σταθμό εξύβρισε κατά το χειρότερο τρόπο τον βουλευτή Ζεϊμπέκ με απίστευτες ύβρεις», είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «Παρενέβη ο φρούραρχος ζήτησε συγγνώμη η κυρία, δεν ειδοποιήσαμε καν τον σύζυγό της που είναι επίλεκτο στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Πήρε η ίδια την ευθύνη επάνω της ο ίδιος ο βουλευτής ήταν παρών και είπε ότι αποδέχεται την συγγνώμη. Αν αυτά συμβαίνουν καθημερινά εδώ μέσα που είμαστε προστατευμένοι πολλαπλά και όχι μόνο από την ασυλία ,τι θα συμβεί έξω από δω εάν φύγει το σήμα ότι δεν πειράζει λέμε και μια κουβέντα παραπάνω».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ