Αντίστροφη μέτρηση για την “Γαλάζια Πατρίδα”

Σε λιγότερο από 24 ώρες αναμένεται να αρχίσει η ναυτική άσκηση «γαλάζια πατρίδα».

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα ”ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ”, η ναυτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» , την οποία σχεδιάζει εδώ και καιρό η Τουρκία, θα πραγματοποιηθεί με 102 πλοία στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη νότια περιοχή της Κύπρου αλλά και στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στην άσκηση η οποία αρχίζει την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Μαρτίου, θα αποπλεύσουν όλα τα πλοία του τουρκικού ναυτικού από τις βάσεις τους στο Γκιόλτζουκ , στη Θάλασσα του Μαρμαρά και απέναντι από τη Ρόδο, στο Ακσάζ.

Φρεγάτες, κορβέτες, αποβατικά και υποβρύχια θα ενταχθούν στα σενάρια της άσκησης. Παράλληλα ελικόπτερα, αεροσκάφη επιτήρησης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα ΑΤΑΚ θα εκτελέσουν αποστολές κατά τη διάρκεια της «γαλάζιας πατρίδας».

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk αναφέρεται σε «ναυτική άσκηση- σενάριο πολέμου» και τονίζει πως επίλεκτες δυνάμεις του ναυτικού μαζί με πεζοναύτες θα πραγματοποιήσουν και απόβαση με σενάριο να αιχμαλωτίσουν τους εχθρούς.

Την άσκηση θα παρακολουθεί και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ μέσα από τουρκική φρεγάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ΜΜΕ, στη «γαλάζια πατρίδα» θα εκτοξευθούν πυρομαχικά τουρκικής κατασκευής με τα πυροβολικά συστήματα Τζιρίτ και Ομτάς.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ