Τον εκτέλεσαν για να μην πάει στη Β.Κορέα

Τον εκτέλεσαν για να μην πάει στη Β.Κορέα

 

Ο νοτιοκορεατικός στρατός έριξε “εκατοντάδες” σφαίρες εναντίον του άνδρα που προσπάθησε χθες να περάσει παράνομα στη Βόρεια Κορέα, ένα σπάνιο περιστατικό που είχε να συμβεί 20 χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα επίσημη πηγή.

Ο 47χρονος Νοτιοκορεάτης Ναμ Γιονγκ-Χο σκοτώθηκε χθες το μεσημέρι ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τον ποταμό Ιμτζίν ο οποίος ορίζει ένα μέρος των δυτικών συνόρων με τη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με τον νοτιοκορεάτη στρατηγό Τσο Γιονγκ-Σουλ, οι στρατιώτες είχαν ρίξει πολλές προειδοποιητικές βολές πριν ανοίξουν πυρ εναντίον του άνδρα. Περί τους 30 στρατιώτες χρησιμοποίησαν τα όπλα τους ρίχνοντας “πολλές εκατοντάδες σφαίρες”, διευκρίνισε.

Η φυγή Νοτιοκορεατών στη Βόρεια Κορέα είναι εξαιρετικά σπάνια, ενώ 23.500 Βορειοκορεάτες έχουν φθάσει στο νότο διαφεύγοντας από το κομμουνιστικό καθεστώς τις τελευταίες έξι δεκαετίες. Και άλλοι Βορειοκορεάτες έχουν διαφύγει και κρύβονται στην Κίνα ή σε τρίτη χώρα.

Τα κίνητρα του Ναμ Γιονγκ-Χο παρέμειναν άγνωστα αλλά σύμφωνα με το διαβατήριο που είχε πάνω του, είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ιαπωνία τον Ιούνιο. Το Τόκιο είχε απορρίψει το αίτημά του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας υπεραμύνθηκε της αντίδρασης των μεθοριακών φρουρών. “Είναι λίγο δύσκολο να καταλάβουν οι ξένοι, αλλά οι δύο Κορέες συνεχίζουν να είναι σε πόλεμο” μετά την ανακωχή του 1953 η οποία δεν επικυρώθηκε από συνθήκη ειρήνης, είπε.

Η ενδοκορεατική μεθόριος που εκτείνεται σε μήκος 250 χλμ. με αγκαθωτό συρματόπλεγμα και νάρκες, ονομάζεται “στρατιωτικοποιημένη ζώνη” (DMZ) και είναι από τα πιο αυστηρά φρουρούμενα σύνορα στον κόσμο.

 

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ