“Συμφωνήστε στην ολοκλήρωση του προγράμματος” λέει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

«Η επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος είναι η πλέον ρεαλιστική λύση» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα ευρώ, Βλάντις Ντομπρόβσκις, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο Βλ. Ντομπρόβσκις τόνισε ότι η βάση της διαπραγμάτευσης είναι ο σεβασμός των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κάθε πλευρά και πρόσθεσε πως η θέση της Επιτροπής είναι ότι η πιο ρεαλιστική λύση είναι η επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος, που θα δώσει περισσότερο χρόνο στις διαπραγματεύσεις.

«Είναι σημαντικό να φτάσουμε σε συμφωνία το συντομότερο δυνατό, λαμβάνοντας υπόψη ότι το πρόγραμμα λήγει τέλη Φεβρουαρίου» ανέφερε. «Πρωτίστως, όμως, χρειαζόμαστε ένα σήμα από τις ελληνικές Αρχές ότι θα εκφράσουν τη δέσμευση να ολοκληρώσουν επιτυχώς αυτό το πρόγραμμα» συνέχισε ο Λετονός αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Σε ό,τι δε αφορά στη χρονική διάρκεια της παράτασης του προγράμματος, ο Βλ. Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, εκτιμώντας ότι μια περίοδος δύο ως έξι μηνών θα ήταν κατάλληλη.

 

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση του Βαρουφάκη με Ντάισελμπλουμ – Μοσκοβισί πριν από το Eurogroup

Υπέρ της επέκτασης του προγράμματος ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μισέλ Σαπέν

Η Μέρκελ “Γολιάθ” και ο Τσίπρας με σφεντόνα στο καρναβάλι της Κολωνίας – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ