“Καμπανάκι” από την Standard & Poor’s για την Ελλάδα

“Καμπανάκι” από την Standard & Poor’s για την Ελλάδα

 

Προειδοποίηση ότι η Ελλάδα μπορεί να χάσει πάλι την πρόσβαση της στις χρηματαγορές, απευθύνει εμμέσως πλην σαφώς ο επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων της Standard & Poor’s για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική,  Moritz Kraemer.

Μιλώντας στο Reuters τονίζει: “Η Ελλάδα και η Κύπρος απέχουν πολύ ακόμη από το να είναι αυτάρκεις και να μπορούν να χρηματοδοτούν τον εαυτό τους. Αυτό που είναι πολύ πιο σημαντικό… είναι το κατά πόσο βελτιώνεται το προφίλ του χρέους της ελληνικής κυβέρνησης από την πολύ σημαντική επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων του επίσημου τομέα”

“¨Εάν μάθαμε κάτι για την κρίση στην ευρωζώνη είναι το πόσο γρήγορα μπορεί κανείς να χάσει και πάλι την πρόσβαση στις αγορές. Θα ήταν πρόωρο να κρίνουμε την Ελλάδα σχετικά με την πρόσβαση της στις αγορές”, επισημαίνει.

Ο ίδιος σημειώνει ότι οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν πολλή δουλειά ακόμη να κάνουν για να μειώσουν τα χρέη τους και να τονώσουν την ανάπτυξή τους ενώ οι αξιολογήσεις της πιστοληπτικής  τους ικανότητας είναι απιθανό να αναβαθμιστούν μέχρι οι οικονομίες τους βελτιωθούν.  Σύμφωνα με τον Kraemer το υπερβολικό χρέος σε ένα περιβάλλον χαμηλού πληθωρισμού δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρωζώνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ