Ζωή Ράπτη: Εγκαινίασε την ανακαινισμένη Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

Την ανακαινισμένη Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός» εγκαινίασε σήμερα η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας Ζωή Ράπτη.

Η Ζωή Ράπτη στο enikos.gr για την πλήρη αναδιάρθρωση του τομέα της Ψυχικής Υγείας

Οι εργασίες ανακαίνισης ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, σε διάστημα μόλις ενός μηνός και αφορούσαν παρεμβάσεις στον χώρο για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασθενείς της κλινικής. Η Ψυχιατρική Κλινική έχει δυνατότητα νοσηλείας 40-50 ενήλικων ασθενών και απασχολεί 4 ιατρούς και 25 νοσηλευτές.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» και πρόκειται να επιστρέψουν στην ανακαινισμένη Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός» την ερχόμενη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου.

Η Ζωή Ράπτη στην εκδήλωση του ΠΟΥ για την Ψυχική Υγεία παιδιών και εφήβων

Στην τελετή παραβρέθηκαν η υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ Μαρίζα Οικονόμου, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός» Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, ο Υποδιοικητής Βενιαμίν Μπατής, η Διευθύντρια της Ψυχιατρικής Κλινικής Δήμητρα Δραγούμη, ο επικεφαλής των Νοσηλευτών της Κλινικής Κώστας Κορακιανίτης, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Η ανακαίνιση της Ψυχιατρικής Κλινικής έπειτα από 15 χρόνια, που δεν είχαν γίνει εργασίες, αποδεικνύει έμπρακτα την προσήλωσή μας στην φροντίδα της Ψυχικής Υγείας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας και βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας τους», ανέφερε στην ομιλία της, η Ζωή Ράπτη.

1ο Διεθνές forum για το Wellbeing – Ζωή Ράπτη: Η προαγωγή της ψυχικής υγείας αποτελεί ζωτικό μέλημα της Πολιτείας

Σημείωσε ότι η αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών της Ψυχικής Υγείας βρίσκεται στις προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας, καθώς, «μετά από την πανδημία, έχει καταστεί περισσότερο από ποτέ αναγκαία η ενίσχυση των δομών και των υπηρεσιών μας. Για τον λόγο αυτό, ολοκληρώσαμε την διαγωνιστική διαδικασία για την δημιουργία, σε ολόκληρη την επικράτεια, 66 νέων κοινοτικών δομών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης του γενικού πληθυσμού, και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Δημιουργούμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ψυχικής υγείας, προσβάσιμες σε όλους, μέσα στην κοινότητα. Ένα εξελιγμένο σύστημα Ψυχικής Υγείας που, παράλληλα, προτεραιοποιεί την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας και ευεξίας όλων των συνανθρώπων μας. Μοναδικός μας στόχος είναι να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του, να μην αφήσουμε κανέναν πίσω».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ