Moderna: Ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά της νέας παραλλαγής της Όμικρον

Το αμερικανικό εργαστήριο Moderna δημοσίευσε ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το επικαιροποιημένο του εμβόλιο απέναντι στη νέα παραλλαγή της Covid-19, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Κλινικές δοκιμές στον άνθρωπο έδειξαν ότι μια δόση του εμβολίου της Moderna παράγει μια αύξηση επί 8,7 φορές των εξουδετερωτικών αντισωμάτων απέναντι στη νέα παραλλαγή της Όμικρον, την BA.2.86, αναφέρει η εταιρία.

“Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι το εμβόλιό μας κατά της Covid-19 θα συνεχίσει να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προστασία μας καθώς εισερχόμαστε στην εμβολιαστική περίοδο του φθινοπώρου”, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Moderna Στίβεν Χογκ, τον οποίο επικαλείται η ανακοίνωση.

Η φαρμακευτική εταιρία επέβαλε τα δεδομένα αυτά στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), εν αναμονή της έγκρισης για την προσεχή εμβολιαστική περίοδο.

Σύμφωνα με τη Moderna, το εμβόλιό της πιθανότατα θα είναι αποτελεσματικό έναντι της υποπαραλλαγής BA.2.86 του κορονοϊού, η οποία μεταλλάσσεται που εύκολα, και έχει εγείρει φόβους για μια αναζωπύρωση των λοιμώξεων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε να κατατάξει τη νέα παραλλαγή BA.2.86, που ονομάζεται “Pirola”, στην κατηγορία των παραλλαγών υπό παρακολούθηση λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού (άνω των 30) μεταλλάξεων του γονιδίου Spike που φέρει.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες που διεξήχθησαν από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου στην Κίνα, του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Σουηδία και του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, τα υφιστάμενα εμβόλια, όπως και μια προηγούμενη μόλυνση με Covid-19, παρέχουν έναν κάποιο βαθμό προστασίας απέναντι στη νέα παραλλαγή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ