Κλείνει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα – Η αντίδραση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών

Την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών προκάλεσε η απόφαση να κλείσει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα.

“Με μία απερίγραπτη ξαφνική απόφαση « κεραυνό εν αιθρία » και χωρίς καμία αιτιολογία το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ στη συνεδρίασή της στις 21/07/2022 αποφάσισε να κλείσει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ της Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, φαρμακείο το οποίο η ίδια η Διοίκηση είχε αναβαθμίσει πριν από ένα χρόνο. Το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ της Καλαμάτας εκτελεί πάνω από 2.000 συνταγές το μήνα, εξυπηρετώντας όλους τους ασθενείς που παίρνουν φάρμακα υψηλού κόστους τόσο της Μεσσηνίας όσο και μεγάλου αριθμού ασθενών της Λακωνίας καθ’ ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ” σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

Αυτή η απαράδεκτη απόφαση ποιον εξυπηρετεί ;

Μήπως τα ιδιωτικά φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες ;

Μήπως αποτελεί μέρος πιλοτικού σχεδίου για την αποψίλωση των δημόσιων φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ και την μεταφορά φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία της αγοράς και στις φαρμακαποθήκες ;

Είναι σε γνώση του Υπουργείου Υγείας το οποίο θα πρέπει να πάρει άμεσα θέση στο ανακύψαν ζήτημα ;

Tα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούν κατά μείζονα λόγο τα άτομα με χρόνιες παθήσεις όπως είναι οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου ( υπό αιμοκάθαρση, υπό περιτοναϊκή κάθαρση, υπό μεταμόσχευση ) αλλά και όλες τις κατηγορίες αναπηρίας που κάνουν χρήση ακριβών φαρμάκων με μηδενική συμμετοχή.

Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ λειτούργησαν όλα αυτά τα χρόνια σαν ασπίδα προστασίας στην οικονομική κρίση για μεγάλο μέρος του πληθυσμού που πάσχει από σοβαρές ασθένειες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών (Π.Ο.Ν) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της, στην απαράδεκτη και αλλοπρόσαλλη αυτή απόφαση της Διοίκησής του Ε.Ο.Π.Υ.Υ να κλείσει την Δημόσια δομή του φαρμακείου της Μεσσηνίας και απαιτεί την άμεση κατάργησή της χωρίς καμία καθυστέρηση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών θα αγωνιστεί για τη διατήρηση της δομής των δημόσιων φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ και ζητά επίσης την ίδρυση φαρμακείων ΕΟΠΥΥ στις πρωτεύουσες των Νομών η περιοχών που δεν υπάρχουν εξυπηρετώντας τους χρόνιους ασθενείς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ