«Η Νο1 αλλαγή που παρατήρησα όταν έτρωγα κοτόσουπα κάθε μέρα για 1 εβδομάδα» – Τι αποκαλύπτει συντάκτρια υγείας

Η κοτόσουπα εκτός από πεντανόστιμη είναι και ευεργετική για τον οργανισμό. Τις τελευταίες εβδομάδες, πιθανότατα απολαύσατε κι εσείς ένα ζεστό μπολ σούπα κοτόπουλου για να καταπολεμήσετε το κρυολόγημα, τη γρίπη, τον κορονοϊό ή κάποιο άλλο αναπνευστικό πρόβλημα. Κι όχι άδικα!

Κοτόσουπα: Ποια τα οφέλη της όταν είμαστε άρρωστοι

Έρευνες δείχνουν ότι η σούπα κοτόπουλου, η οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, έχει αντιφλεγμονώδη δράση ανακουφίζοντας από τα συμπτώματα του κρυολογήματος.

Η Leigh Weingus, συντάκτρια υγείας μοιράζεται τις αλλαγές που παρατήρησε όταν δοκίμασε να τρώει κάθε μέρα κοτόσουπα, για μία εβδομάδα. «Ως λάτρης της κοτόσουπας (ευχαριστώ, τη γιαγιά μου!), αποφάσισα ένα διάστημα να κάνω ένα μικρό “πείραμα”: να τρώω κοτόσουπα κάθε μέρα για μια εβδομάδα. Θεώρησα ότι, στην χειρότερη περίπτωση, θα απολάμβανα το αγαπημένο μου φαγητό κάθε μέρα, ενώ στη καλύτερη, θα έβλεπα απίστευτες αλλαγές στην υγεία μου», αναφέρει η ειδικός.

«Έχασα 98 κιλά τρώγοντας αυτό το σνακ κάθε μέρα για να αντιμετωπίσω τις λιγούρες» – Όσα αποκαλύπτει γυναίκα που έμεινε «μισή»

«Η Νο 1 αλλαγή που παρατήρησα όταν έτρωγα κοτόσουπα κάθε μέρα για μια εβδομάδα»

Η Leigh Weingus αποκαλύπτει την μεγάλη αλλαγή που παρατήρησε στον οργανισμό της από την καθημερινή κατανάλωση κοτόσουπας, για μία εβδομάδα. «Στην αρχή της εβδομάδας έφτιαξα την αγαπημένη μου συνταγή για κοτόσουπα, η οποία είναι και νόστιμη και εύκολη στην παρασκευή της. Προσθέτω απλώς στήθος κοτόπουλου, καρότα, κρεμμύδια, σέλινο, σκόρδο, θυμάρι, χυμό λεμονιού και δύο δοχεία ζωμό κοτόπουλου στη χύτρα μου. Στη συνέχεια, προσθέτω σέσκουλο και χυλοπίτες», περιγράφει η Weingus.

Η συντάκτρια θεμάτων υγείας συνέχισε το πείραμά της καταναλώνοντας κάθε μέρα, το μεσημέρι, το βράδυ ή ως σνακ, ένα πιάτο ζεστή και θρεπτική κοτόσουπα. Όπως η ίδια αποκαλύπτει: «Την τρίτη μέρα, παρατήρησα κάτι πολύ σημαντικό: Δεν λαχταρούσα σχεδόν καθόλου ανθυγιεινά τρόφιμα, όπως γλυκά και λιπαρές τροφές. Συνήθως, δεν μπορούσα να αντισταθώ σε ένα μπισκότο ή ένα κομμάτι σοκολάτας. Τα γεύματά μου ήταν γεμάτα λιπαρά και ζάχαρη. Όμως, την εβδομάδα που έτρωγα κοτόσουπα, οι λιγούρες για γλυκό εξαφανίστηκαν και γενικά τρεφόμουν πιο υγιεινά».

«Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ένιωθα πιο ανάλαφρη και πολύ πιο δραστήρια. Αν και δεν μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα γιατί το βίωσα αυτό, υποψιάζομαι ότι ήταν επειδή η σούπα μου ήταν πλούσια σε θρεπτικά συστατικά (όπως βιταμίνες C, K, πρωτεΐνη και άλλα) και επίσης με κράτησε καλά ενυδατωμένη», τονίζει η Weingus.

Κοτόσουπα: 4 ακόμη οφέλη από την καθημερινή κατανάλωσή της για μία εβδομάδα

Οι λιγότερες λιγούρες δεν ήταν η μόνη αλλαγή που παρατήρησε η Leigh Weingus από την καθημερινή κατανάλωση κοτόσουπας για μια εβδομάδα, αλλά και ορισμένα ακόμη εκπληκτικά οφέλη για την υγεία.

Όπως σημειώνει η ειδικός την εβδομάδα που έτρωγε κάθε μέρα κοτόσουπα, διαπίστωσε τα εξής:

  • Δεν αρρώστησε
  • Πιο συχνή ούρηση
  • Καλύτερος ύπνος
  • Ένιωθε πιο χορτάτη

Άτρωτη σε ιώσεις: «Παρόλο που η κόρη μου αρρώστησε και έμεινε σπίτι όλη την εβδομάδα, εγώ δεν κόλλησα κρυολόγημα. Παρά το κρύο και τα τόσα μικρόβια, περίμενα σίγουρα να βήχω, αλλά εξεπλάγην ευχάριστα που η μύτη μου έσταζε καθόλου. Ίσως η κοτόσουπα ενίσχυσε το ανοσοποιητικό μου».

Πιο συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα: «Λογικό, αφού κατανάλωνα περισσότερα υγρά από ό,τι συνήθως. Δεν ήταν το πιο ευχάριστο κομμάτι του πειράματος, αλλά κατανοητό».

Καλύτερος ύπνος: «Παρόλο που ξυπνούσα πιο συχνά για τουαλέτα, ο συνολικός μου ύπνος βελτιώθηκε σημαντικά. Κοιμόμουν αμέσως και ξυπνούσα ξεκούραστη και με περισσότερη ενέργεια. Ίσως γιατί το κοτόπουλο, όπως και η γαλοπούλα, περιέχει τρυπτοφάνη, που βοηθά τον οργανισμό να παράγει μελατονίνη, την ορμόνη του ύπνου».

Χορτάτη για περισσότερο: «Ένας λόγος που πολλοί προτιμούν τη σούπα για δίαιτα είναι ότι χορταίνει. Μετά από ένα μπολ κοτόσουπα δεν χρειαζόμουν φαγητό για ώρες, πιθανόν λόγω της καλύτερης ενυδάτωσης, της πρωτεΐνης και της κάλυψης των διατροφικών αναγκών».

Η κοτόσουπα δεν είναι απλά νόστιμη, αλλά και θρεπτική. Είτε θέλετε να αποφύγετε τις αρρώστιες, να χάσετε λίγα κιλά, να ενισχύσετε την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών ή όλα τα παραπάνω, μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό μπολ κοτόσουπα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ