Αναγνωρίζετε την Κοκκινοσκουφίτσα της φωτογραφίας; – Έχει πρωταγωνιστήσει στο «Νησί»

Το κοριτσάκι που απεικονίζεται στην φωτογραφία σε μικρή ηλικία, ντυμένη Κοκκινοσκουφίτσα, μαζί με τον αδελφό της, είναι μία ιδιαίτερα δημοφιλής Ελληνίδα ηθοποιός.

Της Ελένης Φλισκουνάκη

Καταφέρατε να την αναγνωρίσετε;

Ευγενία Δημητροπούλου
Πηγή: Instagram/evgeniadimitropoulou

Στην φωτογραφία βλέπουμε την Ευγενία Δημητροπούλου!

Ευγενία Δημητροπούλου

Ποια είναι η Ευγενία Δημητροπούλου

Η Ευγενία Δημητροπούλου γεννήθηκε στη Λαμία στις 9 Απριλίου του 1984. Έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Θοδωρή και μία μικρότερη αδελφή, την Αμαλία.

Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών, καθώς και στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Νέου Ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη. Επίσης, μιλά άπταιστα τρεις ξένες γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά, ενώ έχει παρακολουθήσει και σεμινάρια στο Θέατρο των Αλλαγών.

Σε συνέντευξή της στο ένθετο «Secret» είχε εξηγήσει σχετικά με τον χαρακτήρα της ότι: «Έχω εκρήξεις! Και είναι και έντονες! Απλώς δεν είναι πολύ́ συχνές. Όμως όταν εκραγώ, μπορώ να γυρίσω τον κόσμο ανάποδα και με επιχειρήματα».

Η καριέρα της στην υποκριτική

Την πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση την έκανε το 2005, συμμετέχοντας στην σειρά του Alpha «10η εντολή». Κατά την διάρκεια της καριέρας της έχει συμμετάσχει σε αρκετές σειρές, μεταξύ αυτών: «Κρυφά Μονοπάτια», «Το Νησί» και «Ήλιος».

Σημαντική είναι η παρουσία της και στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στις θεατρικές παραστάσεις: «Νίκη», «Ο συμβολαιογράφος», «Περηφάνια και Προκατάληψη», «Προμηθέας Δεσμώτης», «Υπάρχει και φιλότιμο», «Εντίθ Πιάφ», «Άννα Καρένινα» και «Στέλλα Βιολάντη». Δείγμα της δουλειάς της στην μεγάλη οθόνη, είναι οι ταινίες: «Νύφες», «Πεθαίνω για σένα», «Short Fuse» και «Η Ρόζα της Σμύρνης».

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «MYtv», ερωτηθείσα για την σχέση της με τα media είπε πει: «Δεν προσέχω κάθε τι που γράφεται για εμένα, αλλά ούτε και δίνω μεγάλη σημασία. Απλά είναι ένα κομμάτι της δουλειάς μας, όπως για παράδειγμα η συνέντευξη Τύπου και τώρα η συζήτηση που κάνουμε. Δεν έχω νιώσει κάπως ιδιαίτερα…».

«Δίνω συνεντεύξεις με αφορμή κάποια δουλειά, όπως καλή ώρα τώρα. Σε περιόδους που δεν έχω τίποτα, όπως για παράδειγμα το καλοκαίρι, δεν θα δώσω», είχε τονίσει.

Ο γάμος και η υιοθεσία της κόρης της

Τον Ιούνιο του 2021 παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο τον νευροχειρούργο Στέλιο Βλατάκη, ενώ τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι απέκτησε το πρώτο του παιδί, μία κόρη την οποία ονόμασαν Εύα. Η κόρη τους γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2020 και η Ευγενία Δημητροπούλου με τον Στέλιο Βλατάκη την υιοθέτησαν από τη Σιέρα Λεόνε.

Μιλώντας για την υιοθεσία της κόρης της, στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή, είχε εξομολογηθεί: «Η υιοθεσία είναι μία δύσκολη διαδικασία, αλλά αξίζει κάθε της στιγμή. Ήταν μία κοινή μας επιθυμία, ένα όνειρό μας και χαιρόμαστε πάρα πολύ που τα καταφέραμε. Το είχαμε βάλει στόχο από την αρχή, έτυχε να συναντηθούμε δύο άνθρωποι που να έχουμε αυτό ως κοινό όνειρο και τα καταφέραμε».

«Ξεκινάς μια διαδικασία, την οποία εγώ θεωρώ εγκυμοσύνη. Είναι πολύμηνη, έρχεσαι, επανέρχεσαι, το συζητάς. Γίνεται ένα matching, σου προτείνουν ένα παιδί. Είναι ένα θεϊκό ταίριασμα. Ένα πλάσμα από την άλλη άκρη του πλανήτη γίνεται το παιδί σου και πραγματικά νιώθεις ότι είναι το παιδί σου. Από την πρώτη φωτογραφία είχα νιώσει έτσι. Πριν καν την αγκαλιάσω και την μυρίσω, ένιωθα ότι είναι το παιδί μου. Την είδαμε πρώτη φορά σε φωτογραφία όταν ήταν 11 μηνών», είχε σημειώσει.

Ακόμα, καλεσμένη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου είχε αναφέρει: «Ο ερχομός του παιδιού μας ήταν ένας επιπλέον λόγος για να παντρευτούμε με τον σύντροφό μου. Για να αλλάξει η οικογενειακή μας κατάσταση. Είναι δύσκολα και ζόρικα κάποιες ημέρες αλλά στο τέλος της ημέρας είναι μεγάλη χαρά. Νιώθω ότι το έχω εκθέσει το κομμάτι της υιοθεσίας και ο λόγος ήταν πολύ συνειδητός. Έχω μιλήσει με πολλά ζευγάρια και δεν το περίμενα. Πολλές φορές νιώθω ότι μπορεί να χάσω ένα μήνυμα και δεν μπορώ. Χαίρομαι όταν τελεσφορούν και οι δικές τους υποθέσεις. Εμείς δεν είχαμε δυσκολία σαν ζευγάρι για να κάνουμε την υιοθεσία. Ήταν ένα όνειρο που είχαμε. Θέλαμε άσχετα με το εάν θα αποκτήσουμε βιολογικό παιδί, να υιοθετήσουμε ένα παιδί. Ήταν προτεραιότητά μας».

«Η μικρή είναι 2 χρονών και 7 μηνών. Έχει απίστευτη ενέργεια, τρέχω, κυνηγάω, κουβαλάω. Της αρέσει οτιδήποτε έχει να κάνει με τρέξιμο και σκαρφάλωμα. Έχει τύχει να με δει στην τηλεόραση και με αναγνωρίζει αλλά δεν μπορεί να καταλάβει το μοντάζ», είχε προσθέσει.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε και με θρησκευτικό γάμο τον Αύγουστο του 2023 και την ίδια μέρα βάπτισαν και την κόρη τους.

Την φωτογραφία από την παιδική της ηλικία την είχε ανεβάσει η ίδια η Ευγενία Δημητροπούλου στις 10 Μαρτίου του 2016. Στη λεζάντα της φωτογραφίας έχει γράψει: «Απόκριες. Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Cowboy.Και δεν ξέρω ακριβώς πόσο χρονών είμαι. Και κρατάω σφιχτά το χέρι του αδερφού μου. Και κάτω από την στολή φοράω πολλλλλά ρούχα…».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ