Η γοητεία των κιλών

Η επιθυμία των περισσότερων γυναικών είναι το να φαντάζονται πως θα ήταν αν ανήκαν στο target group των ψηλόλιγνων μοντέλων, ώστε να μπορέσουν να φορέσουν το ρούχο των ονείρων τους και εκείνο να εφαρμόσει τέλεια, χωρίς να πετάνε τα «αντιαισθητικά» παχάκια!

Η αμέσως επόμενη σκέψη, είναι ότι η Δευτέρα είναι η ιδανική ημέρα για να ξεκινήσει κάποιος δίαιτα και έτσι έρχεται η απενοχοποιημένη επιθυμία του να φάω ότι θέλω μέχρι τότε, διότι μετά θα αρχίσει ο «περιορισμός-τιμωρία», οπότε η κραιπάλη θεωρητικά κεκτημένο δικαίωμα στην αδικία του να μην μπορώ να φάω όσο θέλω χωρίς να παχύνω!

Έρχεται λοιπόν και η πολυπόθητη Δευτέρα, η οποία «κουβαλάει» μαζί της όλα τα απωθημένα που είχαμε από τα μαθητικά μας χρόνια, καθώς και το άγχος που ούτως ή αλλιώς έχει από μόνη της, ούσα η αρχή της εβδομάδας, με ότι συνεπάγεται αυτό και εκεί που πέταγες και πίστευες ότι θα τα καταφέρεις, βρίσκεσαι στο δυσάρεστο αδιέξοδο να μισείς τον εαυτό σου που δεν τα κατάφερες να τηρήσεις την υπόσχεση που έδωσες σε αυτόν και ακόμα χειρότερα να τον πείθεις ότι δεν θα τα καταφέρεις ποτέ!

Μπαίνεις λοιπόν,  στην φάση του να μην θέλεις να κοιταχτείς στον καθρέφτη, να ζηλεύεις τις γυναίκες με τις τέλειες αναλογίες και ακόμα χειρότερα, το να κάνεις σεξ με κλειστά τα φώτα!  Προκαλείται μία απέχθεια προς το ίδιο το σώμα και κυριότεροι λόγοι είναι οι κοινωνικό-πολιτισμικοί παράγοντες, καθώς αυτοί  προβάλλονται ιδιαίτερα από τα social media. Λάθος πρότυπα και ιδανικά που θέλουν να περάσουν τα ΜΜΕ και κυρίως μέσω της διαφήμισης με σκοπό το κέρδος και την άνθηση της βιομηχανίας της ομορφιάς.

Σήμερα, οι γυναίκες  βομβαρδίζονται  καθημερινά από τα social media με διάφορες τακτικές και μεθόδους για βελτίωση της υγείας και γρήγορους τρόπους απώλειας βάρους. Έχουμε διαπιστώσει όλοι πως όσοι επιλέγουν την εύκολη λύση καταλήγουν στον ίδιο παρονομαστή.

Από εδώ λοιπόν, ξεκινάει ο «Γολγοθάς» που δημιουργούν οι περισσότερα γυναίκες στο μυαλό τους και ο οποίος καταλήγει στο να τις κάνει δυστυχισμένες!

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως θα μπορούσατε να έχετε αποφύγει όλη αυτήν την πλεκτάνη την οποία δημιούργησε η αμάθεια  σας; Υπάρχει άραγε λύση;   Οι άνθρωποι σήμερα έχουν ανάγκη να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα τους , να μιλήσουν και μέσα από τον ειδικό νa βρουν μια διέξοδο ανακούφισης .

Γνωστό είναι το γεγονός ότι η κακή ψυχολογική κατάσταση είναι η αιτία για να μην πάει σωστά ένα πρόγραμμα διατροφής όπως το φανταζόταν η εκάστοτε πελάτισσα . Με αποτέλεσμα να ξεκινάει ο φαύλος κύκλος των προσπαθειών απώλειας βάρους και διαμόρφωσης ενός υγιεινού μοντέλου διατροφής. Συχνά αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με τις πελάτισσες «έχω πάει σε πολλούς συναδέλφους σου στην αρχή τα πάω καλά , αλλά μετά έρχεται η κατρακύλα»

Παρακάτω λοιπόν, θα μοιραστώ μαζί σας διάφορους τρόπους οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να δείτε και μια άλλη οπτική στο θέμα του αδυνατίσματος!

Ξεκινάω λοιπόν με το πιο απλό και πετυχημένο κόλπο, του ότι ποτέ δεν αρχίζω δίαιτα στην αρχή της εβδομάδας! Όλες οι δίαιτες πρέπει να αρχίζουν από την Πέμπτη, έτσι ώστε όταν φτάνει η Δευτέρα, να έχετε διανύσει ήδη την μισή εβδομάδα.

Επίσης, ξεκινώντας δίαιτα την συγκεκριμένη ημέρα, ακολουθεί η Παρασκευή, η οποία είναι προπομπός του Σαββατοκύριακου και η ψυχολογία μας είναι στα ύψη!

Φυσικά δεν ισχύει αυτό που λένε ότι την Παρασκευή ή το Σαββατοκύριακο θα βγω, άρα πρέπει να φάω. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ένας άνθρωπος όταν βρίσκεται σε διατροφή, έχει άπειρες επιλογές του να φάει και να χορτάσει σε μια έξοδο!

Τέλος, αρνητικά  σχόλια τύπου «έχεις παχύνει ! πάλι γλυκό θα φας;» είναι απαγορευτικά για ένα άτομο που έχει θέσει στόχο και έχει βάλει σκοπό να αλλάξει το σώμα και τα κιλά του. Η ενθάρρυνση για το στόχο και το σκοπό του ατόμου συμβάλλει για θετικά αποτελέσματα  !

Επιπλέον, χρήσιμη  είναι η συμφιλίωση με τον εαυτό μας , όλοι μας έχουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία, εντοπίστε τα πρώτα και μην διστάσετε να τα προβάλλετε.

Προβολή της προσωπικότητας:  επιλέξτε ιδιαίτερα ρούχα και αξεσουάρ που θα σας κάνουν  να νιώσετε πραγματικά ο εαυτός σας.

Τόνωση της διάθεσης: Ανανεώστε την γκαρνταρόμπα σας και πετάξτε από αυτή όλα όσα σας στεναχωρούν και συνδέονται με αρνητικές εμπειρίες σας .

Βρείτε έναν ειδικό που δεν θα σας κρίνει, δεν θα σας μαλώνει σε κάποια ατασθαλία, δεν θα σας βγάζει δικές του διατροφές, αλλά φαγητά που εσείς τρώτε και είναι στην καθημερινότητα σας. Η δουλειά του είναι να βγάζει διατροφές με βάση τις δικές σας ανάγκες και όχι τυποποιημένες διατροφές. Η δουλειά του είναι να σας βοηθήσει να πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε με βάση τις δικές σας απαιτήσεις και τις δικές σας συνήθειες.

Δημήτρης Αραπκίλης

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ