Έρπης Ζωστήρας: 3 φυσικές θεραπείες που προσφέρουν ανακούφιση από τα συμπτώματα – Τι δεν πρέπει να τρώτε

Ο έρπης ζωστήρας είναι μια οδυνηρή πάθηση που προκαλείται από τον ιό της ανεμοβλογιάς. Οι σπιτικές θεραπείες για τον έρπητα ζωστήρα μπορούν να προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση από τα συμπτώματα, αν και δεν θα σας θεραπεύσουν από την πάθηση.

Σε περίπτωση που πάσχετε από έρπητα ζωστήρα, σε πρώτη φάση, πρέπει να κάνετε τα εξής:

3 φυσικές θεραπείες για τον έρπητα ζωστήρα

Ο έρπης ζωστήρας, προκαλεί δυσάρεστα συμπτώματα όπως πόνο, κνησμό και τσούξιμο. Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικές θεραπείες στο σπίτι που μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση. Ας δούμε μερικές από αυτές:

Μπάνια:

Κομπρέσες:

Πάστα από μαγειρική σόδα ή άμυλο καλαμποκιού:

Σημαντικές Συμβουλές:

Αλλαγές στον τρόπο ζωής για γρήγορη ανάρρωση

Εάν πάσχετε από έρπητα ζωστήρα, μπορείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην ταχύτερη ανάρρωση και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων, όπως:

Διατροφή:

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ιδιαίτερα κατά την ανάρρωση από τον έρπητα ζωστήρα. Επιλέξτε τροφές που θα σας γεμίσουν με ενέργεια και θα βοηθήσουν στην επούλωση:

Τροφές που ωφελούν:

Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε:

Μια μελέτη έδειξε ότι η υπερβολική κατανάλωση ορισμένων τροφών (όπως η λευκή ζάχαρη) επιδεινώνει τη φλεγμονή και μειώνει την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στις λοιμώξεις.

Ακολουθούν τροφές που μπορούν να εμποδίσουν την ανάρρωση από την ένωση ζωστήρα:

Εάν δεν θέλετε να κόψετε αυτές τις τροφές, ο περιορισμός της κατανάλωσής τους μπορεί να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Αν και υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες που μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση από τα συμπτώματα, η παρακολούθηση από γιατρό και η κατάλληλη ιατρική αγωγή είναι απαραίτητα στην περίπτωση του έρπητα ζωστήρα.

Exit mobile version