Διαβήτης τύπου 2: Η πανάρχαια τεχνική που μειώνει με φυσικό τρόπο το σάκχαρο

Εάν έχετε διαβήτη τύπου 2, γνωρίζετε ότι η ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας είναι απαραίτητη για την υγεία σας.

Υπάρχουν κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής, καθώς και θεραπευτικές τεχνικές, που μπορεί να βοηθήσουν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και στον διαβήτη τύπου 2. Αυτή η πανάρχαια τεχνική, που oι Κινέζοι, οι Έλληνες και… οι μαμάδες μας την χρησιμοποιούν, μπορεί να λειτουργήσει.

Διαβήτης τύπου 2: Ποια είναι η πανάρχαια τεχνική που βοηθά;

Το cupping ή βεντουζοθεραπεία, οι γνωστές μας βεντούζες δηλαδή, είναι μια μορφή μασάζ που έχει θεραπευτικό χαρακτήρα αντί για χαλαρωτικό.

Οι βεντούζες είναι μια ασφαλής, μη επεμβατική και φθηνή τεχνική που εφαρμόζεται από την αρχαιότητα. Χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του πόνου και της ενόχλησης που προκύπτουν από διαταραχές των εσωτερικών οργάνων και μυϊκούς σπασμούς, πόνους στις αρθρώσεις και του νευροπαθητικού πόνου που προκαλεί η διαβητική νευροπάθεια και πολλές άλλες καταστάσεις.

Αυτή η τεχνική είναι επίσης αποσυμπιεστική, που σημαίνει ότι δεν πιέζει προς τα κάτω τους ιστούς αλλά συμπιέζει ή «σφίγγει» τους ιστούς προς τα επάνω δημιουργώντας χώρο. Οι βεντούζες βοηθούν στην αύξηση της ροής του αίματος και των υγρών και συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής και του νευροπαθητικού πόνου.

Διαβήτης τύπου 2 και βεντούζες: πώς μπορούν να βοηθήσουν;

Ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να ελεγχθεί με δίαιτα και άσκηση, καθώς και με φαρμακευτική αντιμετώπιση. Αν και οι βεντούζες δεν αποτελούν θεραπεία για τον διαβήτη, μπορούν να αυξήσουν τη ροή του αίματος και τη λεμφική κυκλοφορία και να μειώσουν τη φλεγμονή και τον πόνο.

Ο διαβήτης μπορεί να δυσκολέψει τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης σας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό και άλλες σοβαρές παθήσεις. Οι βεντούζες αυξάνουν τη ροή του αίματος στο σώμα και βελτιώνουν την κυκλοφορία, μειώνοντας έτσι την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη.

Επειδή οι βεντούζες αυξάνουν τη ροή του αίματος στους μυς, αυξάνουν έτσι τον μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών και την κατανάλωση γλυκόζης από τους μυς. Η αυξημένη ευαισθησία των υποδοχέων ινσουλίνης βοηθά στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Τι συμβαίνει σε μια τυπική συνεδρία με βεντούζες;

Πρώτον, ο ασθενής κάθεται σε μία θέση χωρίς ρούχα, που επιτρέπει στον θεραπευτή να έχει πρόσβαση στην περιοχή του «προβλήματος». Οι βεντούζες τοποθετούνται γύρω από σημεία που είναι χρήσιμα για τη λεμφική παροχέτευση και έχουν γενικευμένη επίδραση στην κυκλοφορία του συστήματος (όπως κοντά στους λεμφαδένες όπως η βουβωνική χώρα ή οι μασχάλες).

Στη συνέχεια, ο θεραπευτής εφαρμόζει έλαιο για μασάζ ώστε οι βεντούζες, είτε πλαστικές είτε γυάλινες, να “κουμπώσουν” με το δέρμα. Κάθε βεντούζα είτε θερμαίνεται πρώτα με φωτιά είτε αντλείται χειροκίνητα (αν είναι σιλικόνης) για να δημιουργηθεί αναρρόφηση. Τοποθετείται στο δέρμα και αφήνεται για αρκετά λεπτά. Η όλη συνεδρία συνήθως διαρκεί έως και 15 λεπτά.

Πόσο σύντομα μπορείτε να περιμένετε θετικά αποτελέσματα;

Το cupping κάνει άμεση διαφορά στο πώς αισθάνονται οι ασθενείς. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι, οι βεντούζες μία φορά το μήνα σε περίοδο τριών μηνών, μείωσαν τη HbA1c, της γλυκόζης αίματος νηστείας και τη μεταγευματική γλυκόζη αίματος, όταν οι βεντούζες συνδυάστηκαν με αερόβια άσκηση, σε αντίθεση με την αερόβια άσκηση από μόνη της .

Είναι οι βεντούζες μια θεραπεία εφάπαξ για τον διαβήτη τύπου 2;

Οι βεντούζες ανακουφίζει προσωρινά το σφίξιμο, τον πόνο και τη φλεγμονή, διεγείρουν τη ροή του αίματος, αλλά πρέπει να επαναληφθούν εάν η αιτία δεν διορθωθεί.

Ποιος πρέπει να αποφεύγει τις βεντούζες;

Όσοι έχουν ενεργό καρκίνο, συστηματική λοίμωξη, ανοιχτές πληγές ή ορισμένες αιματολογικές διαταραχές.

Οι βεντούζες είναι βοηθητικές αλλά δεν υποκαθιστούν καμία ιατρική θεραπεία για τον διαβήτη και οποιεσδήποτε θεραπείες επιλέγετε να υποβληθείτε θα πρέπει πρώτα να συζητηθούν με το γιατρό σας.

 

Πηγή: oloygeia.gr

Το αφέψημα από βότανα που ρίχνει φυσικά την υψηλή χοληστερόλη – 4 προτάσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ