Αυτό το δημητριακό μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, τον διαβήτη και την μνήμη

Το δημητριακό αυτό είναι ένα είδος κόκκου σιταριού που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Είναι γεμάτο με φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα και αποτελεί μια από τις καλύτερες τροφές για την υγεία του εντέρου.

Το Farro είναι ένας μικρός, ανοιχτός καφέ κόκκος σιταριού που μοιάζει με κριθάρι και έχει ένα εξωτερικό στρώμα πίτουρου. Είναι δημοφιλές για σούπες, μαγειρευτά και σαλάτες λόγω της μαστιχωτής υφής και της γεύσης του.

Το Farro περιγράφεται συχνά ως αρχαίο σιτηρό επειδή έχει παραμείνει αναλλοίωτο για εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει υποστεί επεξεργασία, όπως το σύγχρονο σιτάρι.

Τα 5 οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση Farro:

  • Μειώνει τον κίνδυνο ασθένειας
  • Βοηθάει την υγεία των μυών
  • Ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα
  • Ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου
  • Τρόποι για να καταναλώσετε το Farro

Μειώνει τον κίνδυνο ασθένειας

Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες με δημητριακά, όπως το farro, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων ασθενειών. Η κατανάλωση περισσότερων φυτικών ινών συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2 και καρκίνου του παχέος εντέρου.

Το Farro περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά όπως πολυφαινόλες, καροτενοειδή, φυτοστερόλες και σελήνιο. Τα αντιοξειδωτικά είναι ενώσεις που βρίσκονται στα φυτά και βοηθούν στην πρόληψη της βλάβης των κυττάρων στο σώμα. Έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση αντιοξειδωτικών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών μειώνοντας τη φλεγμονή.

Βοηθάει την υγεία των μυών

Το Farro είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, ένα μέταλλο που χρειάζεται το σώμα μας για τη λειτουργία του μυϊκού συστήματος. Τα κύτταρα μας χρησιμοποιούν μαγνήσιο για να αναπτύξουν γερά οστά και υγιείς μύες. Το μαγνήσιο είναι επίσης απαραίτητο για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και την διατήρηση ενός κανονικού καρδιακού παλμού.

Ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα

Οι φυτικές ίνες στο farro μπορεί να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας και στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2. Η κατανάλωση δημητριακών, όπως το farro, βοηθάει το σώμα σας να ρυθμίσει τόσο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα όσο και τα επίπεδα ινσουλίνης.

Ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου

Εκτός από την πρόληψη χρόνιων ασθενειών, τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο farro μπορεί επίσης να βελτιώσουν την υγεία του εγκεφάλου. Τα αντιοξειδωτικά προλαμβάνουν την κυτταρική βλάβη και παίζουν ρόλο στην πρόληψη νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως η άνοια.
Βοηθάει στην διατήρηση και απώλεια βάρους

Για πολλούς ανθρώπους, το farro μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ή την απώλεια βάρους. Το farro είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και γι’ αυτό μετά την κατανάλωση του αισθάνεστε χορτασμένοι για περισσότερες ώρες. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μειώνουν το επίπεδο των ορμονών που συνδέονται με την πείνα. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτασμένοι με μικρότερες μερίδες φαγητού.

Τρόποι για να καταναλώσετε το Farro

Το Farro είναι απλό στην προετοιμασία. Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε το farro είναι να το σιγοβράζετε σε νερό μέχρι να μαλακώσει. Χρειάζεται να αφήνετε το farro να μουλιάσει σε νερό όλη την νύχτα πριν το μαγειρέψετε.

Σε ποιες τροφές μπορείτε να προσθέσετε Farro:

  • Σούπες
  • Μαγειρευτά
  • Σαλάτες
  • Tacos
  • Γεμιστές πιπεριές ή κολοκυθοκεφτέδες
  • Πλιγούρι βρώμης

Χρησιμοποιήστε farro αντί για ρύζι ή τα συνηθισμένα δημητριακά σας για να ενισχύσετε τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση.

Συμπέρασμα

Το Farro είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως που μοιάζει με κριθάρι και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και άλλες υγιεινές βιταμίνες και μέταλλα. Έχει μαστιχωτή υφή και γεύση ξηρού καρπού. Η προσθήκη αυτού του αρχαίου δημητριακού στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο ορισμένων ασθενειών, να βελτιώσετε την υγεία του εντέρου και του εγκεφάλου, να υποστηρίξετε το μυϊκό σας σύστημα και να διαχειριστείτε καλύτερα το βάρος σας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ