9 τροφές για να αντιμετωπίσετε γρήγορα τη διάρροια – Δεν είναι το ρύζι

Η διάρροια φυσικά και δεν είναι μία καλή εμπειρία για κανέναν. Ειδικά εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο και αρχίσει να πονάει το στομάχι και το έντερο σας τότε αντιμετωπίζετε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Τις περισσότερες φορές, η διάρροια είναι χαλαρές, υγρές και υδαρείς κινήσεις του εντέρου που προκαλούνται από έναν ιό ή στομαχικό μικρόβιο που έχει εισέλθει στο γαστρεντερικό σωλήνα σας, λέει η διατροφολόγος, Christie Gagnon. Άλλες φορές μπορεί να έχουν προκληθεί από κάποιο φαγητό που δεν έχει μαγειρευτεί καλά ή έχει αλλοιωθεί.

Τα καλά νέα είναι ότι με μία αλλαγή στην διατροφή σας μπορείτε να βοηθήσετε την κατάσταση. Φυσικά δεν είναι μόνο το ρύζι που βοηθάει στην διάρροια. Υπάρχουν ακόμη 9 τροφές που θα σας βοηθήσουν να αναπληρώσετε τα θρεπτικά συστατικά που χάνετε επειδή τρέχετε συνεχώς στην τουαλέτα και θα ηρεμήσουν το πεπτικό σας σύστημα

9 τροφές για να αντιμετωπίσετε γρήγορα τη διάρροια

  • Μπανάνες
  • Αυγά
  • Λευκό ψωμί
  • Ζωμός
  • Πουρές πατάτας
  • Κρακεράκια
  • Γιαούρτι
  • Κριθάρι
  • Ροδάκινα σε κονσέρβα

Μπανάνες

Οι μπανάνες περιέχουν υδατάνθρακες, οι οποίοι είναι ήπιοι για το έντερο σας και εύπεπτοι. Είναι επίσης γεμάτες με κάλιο, έναν ηλεκτρολύτη που συχνά χάνεται όταν έχετε διάρροια, λέει ο διατροφολόγος, Beth Warren. Επιπλέον, οι μπανάνες περιέχουν πηκτίνη, η οποία βοηθά στην απορρόφηση υγρών στο έντερο σας και επιτρέπει στα κόπρανα να κινούνται πιο ομαλά.

Αυγά

Εάν έχετε διάρροια είναι ίσως καλύτερο να αποφύγετε μία τεράστια ομελέτα με τυρί. Ωστόσο καλά μαγειρεμένα αυγά χωρίς βούτυρο ή λάδι μπορούν να σας βοηθήσουν, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

Λευκό ψωμί

Το ψωμί δεν έχει φυτικές ίνες, κάτι που σας διευκολύνει στην πέψη όταν έχετε διάρροια, λέει ο Beth Warren.

Ζωμός

Η διάρροια μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε αφυδάτωση, επισημαίνει η Mayo Clinic. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ενυδατώνεται τον οργανισμό σας όσο μπορείτε. Εάν πίνετε ζωμό θα σας βοηθήσει να αναπληρώσετε κάποια από τα υγρά που χάσατε και θα σας ενισχύσει με θρεπτικά συστατικά.

Πουρές πατάτας

Το βούτυρο είναι μία ιδανική επιλογή όταν παλεύετε με τη διάρροια. Ωστόσο μπορείτε να φτιάξετε έναν πουρέ πατάτας, εάν βράσετε την πατάτα και την λιώσετε με ένα πιρούνι. Οι πατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, που είναι ένας δυνατός ηλεκτρολύτης και απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό.

Κρακεράκια

Τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι απαραίτητα όταν έχετε διάρροια. Γι’ αυτό η Mayo Clinic συνιστά να δοκιμάσετε και τα κράκερ.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά που βοηθούν στην αναπλήρωση των υγιών βακτηρίων του εντέρου, που ανακουφίζουν από την διάρροια και βοηθούν το πεπτικό σύστημα να επανέλθει. Απλώς είναι καλό να θυμάστε ότι πρέπει να επιλέξετε ένα γιαούρτι με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Κριθάρι

Το κριθάρι είναι πλούσιο σε διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν στη διόγκωση των κοπράνων σας και στην ανακούφιση της διάρροιας, λέει η Christie Gagnon. Μπορείτε να το καταναλώσετε ως χυλό με γάλα βρώμης, μήλα κομμένα σε κύβους και κανέλα αν έχετε επιθυμία για γλυκό.

Ροδάκινα σε κονσέρβα

Τα ροδάκινα σε κονσέρβα είναι μαλακά και εύπεπτα και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Αυτό τα κάνει εξαιρετική επιλογή εάν αντιμετωπίζετε διάρροια. Είναι καλύτερα να επιλέγετε προϊόντα συσκευασμένα σε νερό ή σε 100% φυσικό χυμό φρούτων και να αποφεύγετε αυτά με το βαρύ σιρόπι. Αν θέλετε επιπλέον γεύση μπορείτε να προσθέσετε λίγη κανέλα, που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή στο πεπτικό σύστημα.

Να θυμάστε

Οι διαλυτές φυτικές ίνες που βρίσκονται στις μπανάνες, τα μήλα, τη βρώμη και το κριθάρι μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό σας όταν αντιμετωπίζει διάρροια. Το γιαούρτι, τα αυγά, τα κρακεράκια μπορούν επίσης να ενισχύσουν το πεπτικό σας σύστημα.

Ωστόσο είναι καλό να θυμάστε ότι όσο έχετε διάρροια η απώλεια του νερού από τον οργανισμό σας είναι μεγάλη. Έτσι ένας ζωμός, μία απλή σούπα με μερικά λαχανικά θα αναπληρώσει τα υγρά και θα ενυδατώσει τον οργανισμό σας.

Πηγή: FOXreport.gr

Η τεχνολογία που θα δημιουργεί «εικονικό αντίγραφό» μας για να ζήσουμε για πάντα μπορεί να μην είναι μακριά, λένε επιστήμονες

Για την εξαφάνιση Instagram και Facebook προειδοποιεί κορυφαίος επιστήμονας της Meta – Να γιατί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ