7 superfoods που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και καταπολεμούν το κρυολόγημα και τον βήχα

Ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για την υποστήριξη της συνολικής υγείας του οργανισμού σας και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι υπερτροφές είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού έναντι του κρυολογήματος και της γρίπης. Τα superfoods είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά ενισχύοντας την ικανότητα του σώματος να καταπολεμά τις λοιμώξεις.

Η ενσωμάτωση των υπερτροφών στην καθημερινή σας διατροφή παρέχει μια ασπίδα ενάντια στις εποχικές ασθένειες, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα του οργανισμού και διασφαλίζοντας ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα για την καταπολέμηση του κοινού κρυολογήματος και του βήχα, εξήγησε ο Dr G Sushma, σύμβουλος – κλινικός διαιτολόγος, CARE Hospitals, Banjara Hills, Hyderabad. Η σωστή διατροφή συμβάλλει στην διατήρηση της συνολικής υγείας, ενώ παράλληλα βοηθά το σώμα να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα σας και να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης κρυολογήματος ή βήχα. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι να ενσωματώσετε ορισμένες υπερτροφές στην καθημερινή σας διατροφή.

7 superfoods για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

  • Εσπεριδοειδή (π.χ. πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, λεμόνια)
  • Μούρα (π.χ. βατόμουρα, φράουλες, σμέουρα)
  • Σκόρδο
  • Κουρκουμάς
  • Γιαούρτι (πλούσιο σε προβιοτικά)
  • Σπανάκι
  • Αμύγδαλα

Εσπεριδοειδή

Οφέλη για το ανοσοποιητικό: Πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων και αντισωμάτων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Άλλα οφέλη: Αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και υποστηρίζουν την υγεία του δέρματος.

Μούρα (π.χ. βατόμουρα, φράουλες, σμέουρα)

Οφέλη για το ανοσοποιητικό: Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνη C και φλαβονοειδή, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής.

Άλλα οφέλη: Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα που υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και τη γνωστική λειτουργία.

Σκόρδο

Οφέλη για το ανοσοποιητικό: Περιέχει αλισίνη, μια ένωση με αντιμικροβιακές ιδιότητες που μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Άλλα οφέλη: Είναι αντιφλεγμονώδες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων χοληστερόλης.

Κουρκουμάς

Οφέλη για το ανοσοποιητικό: Περιέχει κουρκουμίνη, γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, η οποία μπορεί να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Άλλα οφέλη: Συμβάλλει στην διατήρηση της υγείας των αρθρώσεων, έχει αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Γιαούρτι (πλούσιο σε προβιοτικά)

Οφέλη για το ανοσοποιητικό: Υποστηρίζει την υγεία του εντέρου. Μια υγιής μικροχλωρίδα του εντέρου συνδέεται με ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Άλλα οφέλη: Παρέχει ασβέστιο, πρωτεΐνες και βακτήρια που είναι ευεργετικά για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Σπανάκι

Οφέλη για το ανοσοποιητικό: Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες A και C, καθώς και αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν τη συνολική λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Άλλα οφέλη: Πλούσιο σε σίδηρο, φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες. Υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς.

Αμύγδαλα

Οφέλη για το ανοσοποιητικό: Περιέχουν βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στη διατήρηση της ακεραιότητας των κυτταρικών μεμβρανών.

Άλλα οφέλη: Περιέχουν μαγνήσιο και πρωτεΐνες και μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία της καρδιάς.

Καθημερινή συνήθεια

Στην διάρκεια του χειμώνα η άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος μας μπορεί να πέσει και να κρυολογήσουμε. Εάν θέλετε να έχετε μία ισχυρή άμυνα έναντι των μικροβίων και των ιών χρειάζεται να ενσωματώσετε αυτά τα superfoods στην καθημερινή διατροφή σας. Με τα πολύτιμα μέταλλα, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που περιέχουν αυτές οι τροφές θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και να παραμείνετε υγιείς.

Πηγή: FOXreport.gr

Οι αστρονόμοι βρήκαν ένα τεράστιο πρόβλημα στην εύρεση εξωγήινων – Τι είναι το «Oxygen Bottleneck»

Σε μπελάδες ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ – H Meta κατηγορείται ότι συλλέγει κρυφά τα βιομετρικά δεδομένα των χρήστών της

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ