7 σούπερ φρούτα και τα οφέλη τους για την υγεία – Ποια λειτουργία του οργανισμού προστατεύουν

Η ενσωμάτωση πολλών φρούτων σε όσα τρώτε σε καθημερινή βάση είναι ένας σημαντικός τρόπος για να διατηρήσετε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Τα διαφορετικά φρούτα έχουν διαφορετικά οφέλη για την υγεία και οι διατροφολόγοι συνιστούν να τρώτε μια μεγάλη ποικιλία για να δώσετε ώθηση στο σώμα σας όπου χρειάζεται. Ορισμένες τροφές θα μπορούσαν ακόμη και να είναι ευεργετικές για συγκεκριμένες λειτουργίες του σώματος και μια νέα μελέτη έδειξε ότι ένα είδος φρούτου θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση της όρασής σας σε μεγάλη ηλικία.

Τα σταφύλια, τα οποία είναι γεμάτα με ισχυρά αντιοξειδωτικά, έχει βρεθεί ότι ωφελούν την όραση όταν καταναλώνονται καθημερινά. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Food & Function – η οποία λέγεται ότι είναι η πρώτη στο είδος της – έδειξε ότι η κατανάλωση 1,5 φλιτζανιού ΜΕ σταφύλια κάθε μέρα για 16 εβδομάδες είχε «σημαντικό» όφελος. στην υγεία των ματιών των ηλικιωμένων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ενήλικες που έτρωγαν τα σταφύλια είδαν βελτίωση στην οπτική πυκνότητα της χρωστικής της ωχράς κηλίδας (MPOD), η οποία έχει ευεργετικές επιδράσεις στον αμφιβληστροειδή και έδειξε αύξηση στην αντιοξειδωτική ικανότητα του πλάσματος και στο συνολικό περιεχόμενο φαινολών.

Ο Δρ Jung Eun Kim, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, δήλωσε: «Η μελέτη μας είναι η πρώτη που δείχνει ότι η κατανάλωση σταφυλιού επηρεάζει ευεργετικά την υγεία των ματιών μας, κάτι που είναι πολύ συναρπαστικό, ειδικά με έναν αυξανόμενο γηράσκοντα πληθυσμό. Τα σταφύλια είναι ένα εύκολο, προσβάσιμο φρούτο, που μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να έχει ευεργετικό αντίκτυπο σε κανονικές ποσότητες μόλις 1,5 φλιτζάνι την ημέρα».

Εκτός από τα σταφύλια, μια σειρά από άλλα φρούτα περιέχουν απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που μπορούν να μας βοηθήσουν να ζήσουμε πιο υγιεινά. Η διατροφολόγος Caroline Farrell εξήγησε ποια φρούτα έχουν τα περισσότερα θρεπτικά οφέλη.

7 θρεπτικά φρούτα και τα οφέλη τους

Blueberries

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που ονομάζονται ανθοκυανίνες, τα οποία έχουν συνδεθεί με βελτιωμένη γνωστική λειτουργία και μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Κεράσια

Αυτά τα ζουμερά φρούτα μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα μελατονίνης, κάτι που θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου.

Αβοκάντο

Αν και συχνά θεωρείται λαχανικό, το αβοκάντο είναι στην πραγματικότητα φρούτο. Η Farrell λέει: «Είναι πλούσια σε υγιή λίπη, ιδιαίτερα σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι καλά για την υγεία της καρδιάς».

Σταφύλια

Εκτός από καλό στην όρασή σας, τα σταφύλια – ειδικά τα κόκκινα σταφύλια – περιέχουν ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει από τη γήρανση.

Ανανάς

Οι ανανάδες είναι μια καλή πηγή βρωμελίνης, ενός ενζύμου που μπορεί να βοηθήσει την πέψη.

Μάγκο

Αυτά τα γλυκά τροπικά φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, λέει η Farrell, οι οποίες είναι ευεργετικές για την υγεία του δέρματος και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Μύρτιλλα

Είναι γνωστά για τον ρόλο τους στη βελτίωση της υγείας του ουροποιητικού συστήματος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ