ΒΙΝΤΕΟ-Μικρός, ξανθός και… σταρ

ΒΙΝΤΕΟ-Μικρός, ξανθός και… σταρ 

Δεν φτάνει καλά – καλά το ένα μέτρο, δεν είναι παιδί – θαύμα, αλλά έγινε σούπερ σταρ! Αρχικά κυριάρχησε στις εφημερίδες των ΗΠΑ και στη συνέχεια έγινε ένας από τους πιο λαμπρούς πρωταγωνιστές της μεγάλης οθόνης.

«Ο Ντένις ο Τρομερός», περί ου ο λόγος, έχει γενέθλια σήμερα. Πρωτοεμφανίστηκε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στις 12 Μαρτίου του 1951 από την… πένα του σκιτσογράφου Χανκ Κέτσαμ και έμελλε να γίνει ο αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων.

O Ντένις Μίτσελ, όπως είναι το όνομά του, είναι ένα γλυκό ξανθό αγοράκι, που φοράει πολύχρωμες φόρμες και έχει πάντα στην τσέπη του μία σφεντόνα. Είναι αξιαγάπητος, αλλά και… ζιζάνιο. «Θύμα» του συνήθως είναι ο κύριος Τζορτζ Γουίλσον, ο οποίος είναι συνταξιούχος ταχυδρόμος και γείτονας του Ντένις.

Ο μικρός Ντένις έχει μεγάλη αδυναμία στον ηλικιωμένο φίλο του και θέλει συνεχώς να τον βοηθάει, αλλά συνήθως τον μπλέκει σε περιπέτειες.

Ο Χανς Κέτσαμ εμπνεύστηκε τον «ήρωα» του από τον γιο του! Η σύζυγός του Αλις δεν μπορούσε να τα βγάλει εύκολα με τον Ντένις και η… ιστορία αναφέρει ότι μία μέρα φώναξε αγανακτισμένη: “Your son is a menace”, ήτοι “ο γιος σου είναι συμφορά”. Στην Ελλάδα, βέβαια, τον γνωρίσαμε ως ο «Ντένις ο Τρομερός».

Ο μικρός ήρωας πρωταγωνίστησε σε 16 εφημερίδες των ΗΠΑ και λόγω της τεράστιας απήχησης που είχε στο κοινό γρήγορα οι ιστορίες του μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο.

 

Πηγή Video: Youtube, Nick Leviatha

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ