Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Στις 11 Αυγούστου 586 π.Χ. καταστρέφεται ο Ναός του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ. Την ίδια ημερομηνία, το 1971 ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Τα γεγονότα… σαν σήμερα

 

Στις 11 Αυγούστου 586 π.Χ. καταστρέφεται ο Ναός του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ. Την ίδια ημερομηνία, το 1971 ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. με 10.6 στο 10ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού (ΕΠΑ) στο Ελσίνκι.

 

586 π.Χ- Ο Ναός του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ καταστρέφεται από τους Βαβυλώνιους.

480 π.Χ- Διεξάγεται η Ναυμαχία του Αρτεμισίου μεταξύ Περσών και Ελλήνων.

1716- Τρομακτική θύελλα με αστραπές, κεραυνούς, ισχυρό άνεμο και κατακλυσμιαία βροχή καταστρέφει τον τουρκικό στόλο που πολιορκεί την Κέρκυρα και βρίσκεται στο ανοικτό πέλαγος, εντελώς απροετοίμαστος για τέτοια ασυνήθιστη κακοκαιρία. Ο λαός αποδίδει την ευμενή αυτή εξέλιξη σε σωτήρια επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος.

1971- Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. με 10.6 στο 10ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού (ΕΠΑ) στο Ελσίνκι. Την πρώτη θέση κατακτά ο Σοβιετικός Βαλερί Μπορζόφ με 10.3.

1973- Κάνει πρεμιέρα στο Λος Άντζελες η μεγάλη επιτυχία του Τζορτζ Λούκας American Graffiti.

1990- Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο καταδικάζει τους έξι από τους επτά κατηγορούμενους για την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, μεταξύ των οποίων και τον πρώην υπουργό Νίκο Αθανασόπουλο.

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google