Πως να αντιμετωπίσετε την ουρολοίμωξη

Πως να αντιμετωπίσετε την ουρολοίμωξη

Οι πιθανότητές να αναπτύξετε ουρολοίμωξη το καλοκαίρι είναι υψηλές. Γιατί συμβαίνει αυτό είναι άγνωστο, αλλά είναι λογικό ότι η θερμοκρασία περιβάλλοντος μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για αυτή τη φλεγμονή . Επίσης, οι αλλαγές στην ούρηση ή στη σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού,  θα μπορούσαν  να συμβάλλουν  στην εμφάνιση της.  Επιπλέον, οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (ΛΟΣ) είναι 10 φορές πιο συχνές στις γυναίκες από τους άνδρες. Περισσότερο από το 50% των γυναικών θα έχουν τουλάχιστον μία ουρολοίμωξη κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Ένας σημαντικό παράγοντας που θα μπορούσε να βοηθήσει στη πρόληψη της ουρολοίμωξης, είναι η διατροφή.  Ακολουθήστε τις  παρακάτω διατροφικές συμβουλές,  ώστε να αποτρέψετε τις  λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Τέλος, εάν και ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη της λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος παραμένει ασταθής, μερικές διατροφικές στρατηγικές έχουν δείξει κλινική αποτελεσματικότητα.  Δεν πρέπει όμως να ξεχνάτε ότι, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες κινδύνου για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, όπως η σεξουαλική δραστηριότητα, οι μέθοδοι αντισύλληψης και η ηλικία.

 

Πηγή: jenny.gr

 

Exit mobile version