Ο Τζέιμς Μποντ θα πεθάνει στα 56! Διάβασε γιατί…

Ο Τζέιμς Μποντ θα πεθάνει στα 56! Διάβασε γιατί…

Ο Βρετανός κατάσκοπος  Τζέιμς Μποντ ίσως να καταφέρνει να ξεφεύγει με επιτυχία από όλες τις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις χωρίς να ιδρώσει και με ιδιαίτερη ικανότητα και γοητεία αλλά, σύμφωνα με τους επιστήμονες,  ίσως πολύ σύντομα να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας εξαιτίας της συνήθειά του να πίνει.

Βρετανοί επιστήμονες προβλέπουν ότι είναι πιθανόν να πεθάνει από κάποια ασθένεια που θα συνδέεται με το αλκοόλ όπως κίρρωση του ήπατος στην ηλικία των 56 ετών!

 Οι επιστήμονες ήθελαν να εξετάσουν πόση ποσότητα αλκοόλ πίνει στις ταινίες του ο καλοντυμένος πράκτορας και τι μπορεί αυτό να σημαίνει για την υγεία του.

Δημοσίευσαν μια μελέτη με επικεφαλής τον  Graham Johnson του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Royal Derby.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ταινίες του υπολογίζεται ότι καταναλώνει κάθε εβδομάδα τουλάχιστον 92 μονάδες αλκοόλ, δηλαδή τουλάχιστον 4 φορές περισσότερο από τη σύσταση των γιατρών. Είναι σίγουρο, επισημαίνουν οι ειδικοί, ότι ένας άνθρωπος που θα έπινε τόσο δεν θα μπορούσε να φέρει εις πέρας τόσο δύσκολες αποστολές όπως κάνει ο ειδικός αυτός πράκτορας.

“Συμβουλεύουμε άμεση παραπομπή για περαιτέρω αξιολόγηση και θεραπεία,” γράφουν στη μελέτη τους οι συγγραφείς καθώς και «μείωση του αλκοόλ σε ασφαλή επίπεδα.”

Μόνο στην ταινία “From Russia with Love,” την τρίτη ημέρα της πλοκής , ο Μποντ πίνει τουλάχιστον 50 μονάδες αλκοόλ που είναι και η υψηλότερη καθημερινή κατανάλωση οινοπνεύματος στις ταινίες του.

Περίπου 2,5 εκατομμύρια θάνατοι σε όλο τον κόσμο οφείλονται στη χρήση του αλκοόλ, σύμφωνα με τη μελέτη. Οι συχνότερες αιτίες  θανάτου από αλκοόλ είναι η κίρρωση του ήπατος και  οι δηλητηριάσεις.

Αν πράγματι έπινε κάποιος όσο ο Μποντ πιθανόν θα ήταν στην υψηλότερη ομάδα κινδύνου για κακοήθειες,  κατάθλιψη,  υπέρταση και κίρρωση και πιθανόν θα υπέφερε από σεξουαλική δυσλειτουργία.

Ο Fleming, ο συγγραφέας που δημιούργησε το χαρακτήρα του Μποντ, συνήθιζε να πίνει και να καπνίζει. Πέθανε στα 56 του από καρδιοπάθεια.

“Υποψιαζόμαστε ότι το προσδόκιμο ζωής του Μποντ είναι ανάλογο,” υποστηρίζουν οι ερευνητές.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ