Μουσεία με μεγάλη επισκεψιμότητα για το 2012

Μουσεία με μεγάλη επισκεψιμότητα για το 2012

Από τη μία η Τζοκόντα και από την άλλη τα… διαστημόπλοια. Δείτε ποια είναι τα 5 μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα για το 2012.

Λούβρο, Παρίσι: Πρώτο στη λίστα το μουσείο του Λούβρου με 9.720.000 επισκέψεις

Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Ουάσινγκτον: Παρότι το μουσείο έχει ελεύθερη είσοδο, σε αντίθεση με το Λούβρο όπου το εισιτήριο είναι αρκετά ακριβό, οι επισκέπτες ήταν αρκετά λιγότεροι, ωστόσο ο αριθμός 7.600.000 είναι αρκετά μεγάλος για να το κατατάξει στη δεύτερη θέση.

Εθνικό Μουσείο Αέρα και Διαστήματος, Ουάσινγκτον: Ακόμα ένα μουσείο στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ με 6.800.000 επισκέπτες μέσα σε ένα χρόνο. Στο μουσείο εκτίθεται η μεγαλύτερη συλλογή ιστορικών αεροπλάνων και διαστημόπλοιων.

The Metropolitan Museum of Art (MoMA), Νέα Υόρκη: Το μεγαλύτερο μουσείο της Αμερικής συγκέντρωσε πέρσι 6.116.000 επισκέπτες.

Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο: Το μουσείο διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες και πιο περιεκτικές συλλογές ιστορικών εκθεμάτων στον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που πέρσι το επισκέφθηκαν πάνω από 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα περισσότερα μουσεία της λίστας έχουν ελεύθερη είσοδο, ενώ σε όσα υπάρχει εισιτήριο, επιτρέπεται η είσοδος δωρεάν τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Πηγή:monopoli.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ