Οι καούρες αποτελούν ένα από τα πιο συχνά πεπτικά προβλήματα, καθώς το 49% των ενηλίκων στην Ελλάδα έχει εμφανίσει έστω μια φορά στη ζωή του επώδυνο αίσθημα καύσου πίσω από το στέρνο, αίσθημα καύσου στο λαιμό, πόνο στο στήθος με το σκύψιμο ή το ξάπλωμα, καθώς και βήχα, πονόλαιμο ή βραχνάδα.
Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η διατροφή.
Τα μικρότερα και συχνότερα γεύματα, καθώς και η αργή κατανάλωσή τους, μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Οι τροφές με μικρότερες πιθανότητες να προκαλέσουν καούρες είναι οι παρακάτω:
-
Κοτόπουλο στη σχάρα
-
Ψητές γλυκοπατάτες
-
Φρυγανισμένο ψωμί
-
Τυρί cottage (μαλακό ανάλατο λευκό τυρί σε τρίμματα)
Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr