Πειραιάς: Ο αθλητισμός είναι στο… DNA του

Αθλητικοί χώροι

Μια συγκροτημένη και συστηματική προσπάθεια γίνεται τα τελευταία χρόνια από τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να ανακατασκευαστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, καθώς και να δημιουργηθούν νέες.

ΟΠΑΝ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας). Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου, αποτελεί ζωντανή κοιτίδα της πόλης. Με κύριο μέλημα να ασκούνται διαρκώς σώμα, νους και ψυχή των πολιτών, οι άνθρωποι του οργανισμού μεριμνούν καθημερινά, ώστε να πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου ο μαζικός αθλητισμός να αποκτήσει την πραγματική του έννοια ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ο ΟΠΑΝ έχει στην ευθύνη του:

  • Κολυμβητήριο με μεγάλη και μικρή πισίνα και με δομές για ΑΜΕΑ
  • Γήπεδα Ποδοσφαίρου 5Χ5, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ είτε ανοικτά, είτε
    κλειστά στα περισσότερα δημοτικά διαμερίσματα
  • Γήπεδο Beach Volley
  • Γήπεδα Τέννις
  • Κλειστές Αίθουσες Γυμναστικής

Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κατασκευάστηκε το 1895, ως ποδηλατοδρόµιο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. Το 1920 άρχισε να χρησιμοποιείται και ως ποδοσφαιρικό γήπεδο. Το 1960 ανακαινίστηκε πλήρως και μεταμορφώθηκε σε στάδιο (γήπεδο και στίβος). Από τότε άλλαξε και η ονομασία του σε «Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης» προς τιµή του μεγάλου Έλληνα αγωνιστή, Γεωργίου Καραϊσκάκη, ο οποίος σκοτώθηκε στην περιοχή πλησίον του γηπέδου, κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821. Το 2003 γκρεμίζεται ολοκληρωτικά το παλιό στάδιο και το 2004 ανοίγει τις πύλες του το νέο στάδιο, για να φιλοξενήσει τη συνέχεια της ιστορίας του Ολυμπιακού. Είναι ένα υπερσύγχρονο, καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο, χωρητικότητας 32.115 θέσεων, οι οποίες είναι πλήρως στεγασμένες. Ο σχεδιασµός της γεωμετρίας του και η λειτουργικότητά του, υπερκαλύπτουν τις διεθνείς προδιαγραφές, εξασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες για τη διεξαγωγή και την παρακολούθηση των αγώνων.

ΣΕΦ (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας). Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας βρίσκεται απέναντι από το στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Από τη περίοδο 1991-92 είναι έδρα για την ομάδα καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού. Η χωρητικότητα του σταδίου φτάνει στους 14.776 θεατές, με όλες τις κερκίδες σε λειτουργία. Κατά καιρούς φιλοξενούνται πολλές αθλητικές και εμπορικές διοργανώσεις τόσο εθνικού όσο και παγκόσμιου βεληνεκούς. Στο χώρο του σταδίου πλέον, υπάρχει και πάρκο για σκύλους. Ένα ακόμα αίτημα των δημοτών πραγματοποιήθηκε και έτσι μπορούν τα δεσποζόμενα αγαπημένα μας πλάσματα, να παίξουν, να γυμναστούν και να εκπαιδευτούν σε περιφραγμένους και ασφαλείς χώρους.

Παπαστράτειο Κολυμβητήριο. Έχει χωρητικότητα 700 θέσεων. Περιλαμβάνει 2 πισίνες, μία ολυμπιακών διαστάσεων 50 μέτρων και μία μικρή 21 μέτρων. Αποτελεί την έδρα των ομάδων υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών του Ολυμπιακού και του Εθνικού. Το κολυμβητήριο είναι κατάλληλο για αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ και άλλων ευρωπαϊκών κυπέλλων. Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης χρησιμοποιεί το γήπεδο ως έδρα για τις προπονήσεις. Θεμιστόκλειο Tο πλήρως ανακαινισμένο Θεμιστόκλειο Στάδιο βρίσκεται στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, διαθέτει κλειστές αίθουσες για διάφορα αθλήματα, π.χ. αίθουσα μπαλέτου και ρυθμικής γυμναστικής, έναν σύγχρονο στίβο, γήπεδο μπάσκετ και άλλες υποδομές. Η προσπάθεια για την ανακατασκευή του ιστορικού Θεμιστόκλειου Σταδίου ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ