Πάμε Παρίσι; Πάμε Ντίσνεϋλαντ!

Το Παρίσι, σαγηνεύει τον επισκέπτη με τον μποέμικο χαρακτήρα του και τον ερωτισμό που εκπέμπει. Ταυτόχρονα, η Disneyland συναρπάζει μικρούς και μεγάλους με την πραγματικότητα να δίνει τη θέση της στη μαγεία και τη φαντασία για αξέχαστες οικογενειακές στιγμές!  Ένας  πραγματικός παράδεισος για τα παιδιά και ένα  εξίσου ελκυστικό μέρος για τους ενήλικες! Αυτή ήταν άλλωστε και η  πρώτη επιθυμία του Disney.

Το 1948, ο WaltDisney περιέγραψε το πώς γεννήθηκε η ιδέα του πρώτου πάρκου του “Μίκυ Μάους”. Μια μέρα, ενώ παρακολουθούσε  τις κόρες του να διασκεδάζουν σε ένα καρουζέλ στο Γκρίφιθ Παρκ του Λος Άντζελες, ο ίδιος και οι άλλοι γονείς, περίμεναν υπομονετικά χωρίς όμως, να διασκεδάζουν και τόσο! Ο διάσημος παραγωγός εμπνεύστηκε τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου παιδιά και ενήλικες θα μπορούσαν να διασκεδάζουν μαζί. Η ιδέα αυτή πήρε σάρκα και οστά με την Disneyland στο Anaheim της Καλιφόρνιας το 1955. Έκτοτε, πέντε νέα πάρκα της Disney σε όλον τον κόσμο άνοιξαν τις πύλες τους.

  • WaltDisneyWorldResort (Φλόριντα, Ηνωμένες Πολιτείες) το 1971
  • Tokyo Disney Resort (Ιαπωνία) το 1983
  • Disneyland Παρίσι (Γαλλία) το 1992
  • Χονγκ Κονγκ Disney Resort (Χονγκ Kong) το 2005
  • Shanghai Disney Resort (Κίνα) το 2016.

…Και εγένετο Eurodisney paris

Η Συμφωνία για τη δημιουργία και λειτουργία της EuroDisneyland στη Γαλλία υπογράφηκε στις 24 Μαρτίου 1987 στο Παρίσι. Αυτό ήταν το “πιστοποιητικό γέννησης”  για τον κορυφαίο τουριστικό προορισμός της Ευρώπης. Η κατασκευή ξεκίνησε το 1988 στο Marne-la-Vallée.

Στις 12 Απριλίου 1992, η EuroDisney  η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε Disneyland Paris, άνοιξε τις πύλες της στην περιοχή Seine-et-Marne, στα βόρεια προάστια του Παρισιού (Marne-la-Vallée) και αποτέλεσε πρώτο θέμα στα μέσα της εποχής.

 

Αποτελείται από δύο πάρκα, το Disneyland Park και το WaltDisney Studios Park, έξι θεματικά ξενοδοχεία disney  καθώς και ένα γήπεδο golf για τους λάτρεις του παιχνιδιού! Tα μικρά αλλά και …τα μεγάλα παιδιά, ανακαλύπτουν πολλά αξιοθέατα και παιχνίδια, για όλες τις ηλικίες και τα γούστα. Ανήκει στα πάρκα που μπορούν να επισκεφτούν όλοι ανεξαιρέτως συμπεριλαμβανομένων και ατόμων με αναπηρίες, (ακοής,  νοητικής κινητικότητας, όρασης), ώστε να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία από την επίσκεψή τους.

Στο WaltDisney Studios Park οι επισκέπτες καλούνται να ανακαλύψουν τη μαγεία των ταινιών. Άνοιξε επίσημα το 2002 και από τότε η Disney επενδύει συνεχώς σε αυτό το πάρκο, καλωσορίζοντας μεγάλες επιτυχίες του σινεμά όπως το ToonStudio, το TwilightZoneTowerofTerror, το ToyStoryPlayland, το Ratatouille, Cars και άλλες!

Στο Disneyland Park, η μαγεία ζωντανεύει μέσα από αγαπημένους χαρακτήρες της Disney, πολύχρωμες παρελάσεις και συναρπαστικά σόου. Αποτελείται από πέντε θεματικές χώρες (lands), που εκτείνονται γύρω από το κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης, το οποίο φέρει μια πινελιά από το φημισμένο Mont Saint Michel της Νορμανδίας και τα υπέροχα γαλλικά κάστρα! Πρόσφατα ανακαινισμένο, το παραμυθένιο κάστρο, με υψηλές καμπάνες, περίτεχνους πυργίσκους, βασιλικές μπλε στέγες, βιτρό και ταπετσαρίες,  παραπέμπει τόσο στη μαγεία όσο και στο μυστήριο των φανταστικών παλατιών. Περιβάλλεται από τετράγωνα δέντρα και φιλοξενεί έναν μεγάλο δράκο που κοιμάται και κατά καιρούς ξυπνά, βγάζει καπνό και βρυχάται. Το κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης είναι ορατό από κάθε σημείο του πάρκου.

Οι ”χώρες” τουDisney park

  • Main Street 

Η Main Street είναι η κεντρική οδός που συναντάμε μπαίνοντας στην Disneyland. Αναπαριστά την πόλη Μαρσελίν του Μιζούρι των Η.Π.Α, όπου μεγάλωσε ο Walt Disney και παραπέμπει στις Η.Π.Α του 1870. Είναι γεμάτη με τουριστικά καταστήματα, εστιατόρια και καφέ. Οι επισκέπτες μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε ποικιλία από γεύσεις ενώ υπάρχουν και πολλές επιλογές για χορτοφάγους, όπως ένα vegan panini, μια αλμυρή βάφλα με πουρέ πατάτας, αλλά και γκουρμέ επιδόρπια και αποκλειστικά κοκτέιλ.

  • Fantasyland

Ακριβώς όπως στις κλασικές ταινίες της Disney, η Fantasyland ζωντανεύει τις ιστορίες και τους θρύλους από την παιδική μας ηλικία. Είτε διαλέξετε μια βόλτα με τον Πήτερ Παν στη χώρα του Ποτέ, είτε χαθείτε στον  λαβύρινθο της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων, η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη! Οι κυριότερες ατραξιόν είναι: Peter Pan’s Flight, Alice in Wonderland, It’s a small world, Dumbo the Flying Elephant.

  • Frontierland

Η χώρα που παραπέμπει στην Άγρια Δύση των Η.Π.Α του 19ο αιώνα. Διασχίζουμε την πόλη ThunderMesa αναζητώντας τα πιο διάσημα σαλόνια και αξιοθέατα της Δύσης και απολαμβάνουμε το πάρκο από το νησί του BigThunderMountain ή το εμβληματικό… Phantom Manor! Οι κυριότερες ατραξιόν είναι: Big Thunder Mountain, Phantom Manor, Thunder Mesa Riverboat Landing.

  • Adventureland

Σ’ αυτό το πάρκο…σαλπάρουμε με την πανίσχυρη ομάδα πειρατών την Καραϊβικής,  εξερευνούμε τα ερείπια ενός καταραμένου ναού με τον Ιντιάνα Τζόουνς, κάνουμε σαφάρι στην καρδιά της Αφρικής ή ακολουθούμε τα βήματα του Αλαντίν… Οι κυριότερες ατραξιόν είναι: Indiana Jones et le Temple du Peril, Pirates of the Caribbean, La Cabane de Robinson, Aladdin – 1001 Arabian Nights!

  • Discoveryland

Η χώρα των ανακαλύψεων, του διαστήματος και του μέλλοντος. Μεταφερόμαστε σε κάθε γωνιά του γαλαξία σε τροχιά StarWars: Ζούμε την περιπέτεια μέσα από το Hyperspace Mountain, τη μάχη με την Rebel Alliance ενάντια στην κακή Αυτοκρατορία.  Οι κυριότερες ατραξιόν είναι: Autopia, Buzz Lightyear Laser Blast, Star Wars Hyperspace Mountain, Star Tours.

Τι νέο υπάρχει στη Disneyland Paris από τον Απρίλιο του 2022;

Η Disneyland του Παρισιού στο πλαίσιο των εορτασμών της 30ή επετείου από την ίδρυσή της πρόσθεσε νέες δράσεις και θεάματα για τους επισκέπτες της.

Τα νέα θέματα – ατραξιόν

  •  Disney DLight, το νέο pre-show που συνδυάζει προβολή βίντεο, φωτεινούς πίδακες νερού, εφέ φωτός, ομίχλη, λέιζερ, διάσημη μουσική της Disney και πάνω από όλα, ένα  εναέριο σόου με 200 drones πάνω από το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης.
  • Show parade καθημερινά, κάτω από το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης. Τριάντα χαρακτήρες και χορευτές της Disney  με πρωταγωνιστές τον Mickey, τη Minnie, τον Donald, την Daisy και τους φίλους τους, παρελαύνουν σε νέα πολύχρωμα άρματα, με ιριδίζουσες στολές με περισσότερες από 2.000 σειρές στρας. Παράλληλα, 10 νέοι θεματικοί κήποι σας προσκαλούν να τους θαυμάσετε. Οι κήποι διαθέτουν 30 αυθεντικά έργα τέχνης και ενσαρκώνουν από πριγκίπισσες έως κακοποιούς  στο πλαίσιο της ποικιλομορφίας των χαρακτήρων της Disney και της Pixar.
  •  Avengers Campus το νέο πάρκο με θέμα τη Marvel. Από τις 20 Ιουλίου οι λάτρεις του spiderman θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον PeterParker από κοντά και να δημιουργήσουν τον δικό τους ιστό παγιδεύοντας τα Spider-Bots προτού προκαλέσουν  όλεθρο! Ένας νέος χώρος για τον οποίο οι θαυμαστές της Marvel ανυπομονούν με νέο Rock ‘n’ Roller Coaster, με τον Iron Man και τον Captain Marvel.

Βest amusement park in Europe

Η Disneyland συναγωνίζεται και πολλές φορές ξεπερνά τον Πύργο του Άιφελ και το Λούβρο σε αριθμούς επισκεπτών. Είναι σταθερά πρώτη στην κατηγορία best amusement parks in Europe, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη, με πάνω από 10 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, με εξαίρεση τη διετία της πανδημίας που προηγήθηκε.

Πότε να πας: Η καλύτερη περίοδος είναι ο Μάιος και ο Ιούνιος. Αν θέλετε να αποφύγετε τις ουρές στα παιχνίδια, προτιμήστε τις καθημερινές!

Πώς θα πας: Από το Παρίσι, η γραμμή A του προαστιακού (RER) σας μεταφέρει μέσα σε 35 λεπτά στο Disneyland Resort Paris. Η στάση “Marne-la-Vallée/Chessy”, βρίσκεται δυο λεπτά με τα πόδια από την είσοδο!

FASTPASS

Το FASTPASS είναι ένα είδος εισιτηρίου που διατίθεται επί πληρωμή ανάλογα με το πακέτο επιλογή σας και σας επιτρέπει να κερδίσετε χρόνο και να αποφύγετε τις ουρές.

Τα ωράρια της θερινής περιόδου *

Parc Disneyland
9.30 με 23.00
Parc Walt Disney Studios
9.30 με 20.00

 * Υπόκεινται σε αλλαγές

 

Tip!!   Λόγω της μεγάλης ζήτησης, φροντίστε να έχετε ήδη ένα εισιτήριο με ημερομηνία ή να έχετε ήδη καταχωρήσει την ημερομηνία επίσκεψής σας εάν διαθέτετε ένα εισιτήριο χωρίς ημερομηνία ή ένα ετήσιο πάσο. Οι πωλήσεις εισιτηρίων στα εκδοτήρια της DisneyParks είναι συνήθως κλειστές. Προμηθευτείτε τον χάρτη των πάρκων στην είσοδο της disneyland για πιο εύκολη περιήγηση και amusez vous bien!- καλή σας διασκέδαση!

Χαρά Αγριδιώτη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ