Πάμε Αθήνα

Πλατεία Κάνιγγος 

Η ονομασία της προέρχεται από το εξελληνισμένο όνομα του Άγγλου πολιτικού και πρωθυπουργού Τζωρτζ Κάνινγκ, ο ανδριάντας του οποίου βρίσκεται εκεί μέχρι και σήμερα. Στην πλατεία οδηγούν οι οδοί Χαλκοκονδύλη από την Πατησίων και Κάνιγγος από την οδό Στουρνάρα.

Αρχικά είχε σχήμα κυκλικό και θεωρούνταν εφάμιλλη της πλατείας Ομόνοιας. Γύρω απ’ την Πλατεία Κάνιγγος αναπτύχθηκε η ομώνυμη συνοικία της Αθήνας. Διαχρονικά,  στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται εκπαιδευτήρια και φροντιστήρια λόγω της συγκέντρωσης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, εκπαιδευτικών ινστιτούτων και επαγγελματικών καταστημάτων στη ζώνη από την Ομόνοια και προς την οδό Πατησίων, όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ιταλικό Ινστιτούτο, ιδιωτικά κολέγια, ΙΕΚ και άλλα.

Η πλατεία είναι πολύ κοντά στην πλατεία Ομονοίας. Υπάρχουν αρκετά καταστήματα για καφέ, φαγητό και σνακ. Επίσης από την πλατεία Κάνιγγος αρχίζει ο ομώνυμος πεζόδρομος με πλήθος εμπορικών καταστημάτων και παγκάκια, για να απολαύσετε τις αγορές σας.

Μοιράσου το:

espa banner