Εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη μας

Ανάρτηση από τον αναγνώστη Τόντη Ανδρέα

Είναι κάπως οξύμωρο, για έναν κάτοικο της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία μιας καλοκαιρινής αργίας, να μην εκδράμει στις κοντινές παραλίες της Χαλκιδικής ή του Θερμαϊκού, αλλά να προτιμήσει τον “εσωτερικό τουρισμό”, εντός των τοίχων.


Έτσι και εμείς,  του Αγίου Πνεύματος, το κλείσαμε το μαγαζί, και πήραμε το καραβάκι της γραμμής, από την Περαία όπου κατοικούμε για το κέντρο της Πόλης.
Έτσι και αλλιώς ο Ιάσονας, ο γιος μας ,πρώτη φορά θα έμπαινε σε καραβάκι και αυτό από μόνο του ήταν η αφορμή για την βόλτα μας.


Είχαμε σκοπό να πιάσουμε λιμάνι, καθώς το καραβάκι εκτελεί το δρομολόγιο Λευκός Πύργος -Λιμάνι-Αγία Τριάδα (για μπάνιο)-Περαία-Λευκός Πύργος (50 λεπτά και 3 ευρώ εισιτήριο). Λιμάνι λοιπόν και επίσκεψη στο καταπληκτικό μουσείο των παραισθήσεων, στα κοντινά από την προβλήτα αποβίβασης κάτω Λαδάδικα. Στη συνέχεια βολτούλα εκεί στα σοκάκια με τις αμέτρητες προτάσεις για φαγητό…τι τρώμε; Μπακαλιαράκια στα γνωστά στέκια? Μπυρίτσα στο ιστορικό κατάστημα?

Το βρήκα. Περνάμε την πόλη πέρα ως πέρα, βόλτα ποδαράτοι, μέσα από το Καπάνι και την αγορά Μοδιάνο προς Αριστοτέλους,  να μας ανοίξει η όρεξη από τους πάγκους με τα ψάρια και τα  κρεατικά, και τα μαγαζάκια που μυρίζουν ρίγανη και μπαχάρια, από τα delicatessen και τα μανάβικα, μέχρι να φτάσουμε χαζεύοντας τις βιτρίνες της Τσιμισκή και της Μητροπόλεως, στο Λευκό Πύργο. Καθόμαστε για φαγητό και τον χαζεύουμε. Ο Ιάσονας δε, θέλησε να βάλουμε και ένα φουρφούρι που αγόρασε, στην κορυφή του πύργου,  οπότε δεν μπορούσαμε να του χαλάσουμε το χατίρι η μέρα ήταν δικιά του.. Μετά τα σουτζουκάκια και τα καλά που φάγαμε ,πήραμε την σκάλα για την κορυφή. Επίσκεψη στα εκθέματα στους ορόφους και μετά αγνάντι…ως τον Όλυμπο απέναντι.


Ώρα για καραβάκι επιστροφής στην Περαία. Όχι…έχουμε υποσχεθεί παγωτό. Κοντά μας μία  κορυφαία gelateria με απίθανες χειροποίητες γεύσεις. Φύγαμε…Παγωτό στο χέρι, καραβάκι και πίσω Περαία.


Εμείς επιστρέψαμε στο σπίτι για ξεκούραση. Βέβαια ο Δήμος Θερμαϊκού όπου κατοικούμε είναι μια ημερήσια εκδρομή μόνος του, η ανάποδη από αυτήν που κάναμε εμείς, εύκολα με το καραβάκι από το κέντρο της Πόλης, είτε για μπάνιο και φαγητό στα ουζερί, είτε για μπύρα και πίτσα με θέα θάλασσα, είτε για επίσκεψη στο σπουδαίο οινοποιείο και μουσείο οίνου που δεσπόζει στις εύφορες πλαγιές της Επανομής.

Καλοκαίρι στην πόλη μας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ