Viral: Πώς να διαλέξεις ποιος θα καθίσει δίπλα σου στο αεροπλάνο – Tο ζευγάρι που δίχασε τα social media

Η θέση που θα καθίσει κανείς στο αεροπλάνο αποτελεί συχνά κριτήριο για το εάν το ταξίδι θα είναι ευχάριστο και ξεκούραστο. Για αρκετούς, παίζει καθοριστικό ρόλο, ιδίως αν μιλάμε για πολύωρες πτήσεις.  Ένα ζευγάρι που ακολουθεί μια συγκεκριμένη στρατηγική για να βρει το «σωστό τρίτο άτομο» που θα καθίσει δίπλα τους στο αεροπλάνο έχει διχάσει το διαδίκτυο και έχει γίνει viral, σύμφωνα με την New York Post.

Κανείς δεν θέλει τη μεσαία θέση στα αεροπλάνα – Η εταιρεία που κληρώνει μεγάλα δώρα για να πειστούν οι επιβάτες

Η Southwest Airlines έχει μια πολιτική «ανοιχτών θέσεων», που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καθορισμένες θέσεις για κάθε επιβάτη, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Στο check in, οι επιβάτες χωρίζονται σε ομάδες επιβίβασης (A, B ή C) και παίρνουν έναν αριθμό (1-60), που δεν καθορίζει όμως τη θέση στην οποία θα καθίσουν, αλλά τη σειρά με την οποία θα επιβιβαστούν στο αεροσκάφος.

Ο χρήστης του Instagram, Τζεφ Μάρτιν, δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει το “κόλπο” που χρησιμοποιούν ο ίδιος και η σύζυγός του για να έχουν μια ευχάριστη εμπειρία πτήσης.

«Καθίσαμε ο ένας στον διάδρομο και ο άλλος στο παράθυρο μέχρι να βρούμε το κατάλληλο άτομο», έγραψε στη λεζάντα του βίντεο, το οποίο έχει περισσότερες από 100 χιλιάδες προβολές. Το βίντεο δείχνει την σύζυγο του Μάρτιν να κάθεται στη θέση ακριβώς δίπλα στον διάδρομο. Εκείνος κάθεται στη θέση δίπλα από παράθυρο και τραβά βίντεο την γυναίκα του να «σκανάρει» τους επιβάτες που μπαίνουν στο αεροπλάνο για να αποφασίσει σε ποιον θα προτείνει να καθίσει μαζί τους, στην ίδια σειρά.

Ένας άνδρας που φοράει ακουστικά φαίνεται στον διάδρομο, στο σημείο όπου κάθεται το ζευγάρι. Η σύζυγος του Μάρτιν τον χτυπά στον ώμο και τον ρωτά αν θέλει να καθίσει δίπλα τους και εκείνος συμφωνεί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeff Martin (@jjmartin.stf)


Η στρατηγική του ζευγαριού δίχασε τους χρήστες των social media. Τα σχόλια ήταν ανάμεικτα, με ορισμένους να αποκαλούν την κίνηση «παιδική».

«Το γεγονός ότι οι άνθρωποι κάνουν τέτοια πράγματα δεν με εκπλήσσει. Το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν ντρέπονται, αλλά διαφημίζουν ότι το κάνουν αυτό είναι αυτό που με τρελαίνει», σχολίασε κάποιος. «Αν πετούσα μόνος μου και έβρισκα μπροστά μου μια κενή θέση, θα την έπαιρνα, είτε με ήθελες είτε όχι. Πληρώσατε για δύο θέσεις. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα σε καμία από τις υπόλοιπες θέσεις. Αυτός ο τύπος των ανθρώπων είναι που με κάνει να ανατριχιάζω», ανέφερε άλλος.

«Αυτό δεν είναι καθόλου χαριτωμένο», έγραψε κάποιος άλλος.  «Όχι… είναι μια μορφή διάκρισης και απάτης…. δεν αγόρασαν αυτό το κάθισμα», σχολίασε ένας χρήστης. «Πώς κοιτάς κάποιον και προσδιορίζεις αν είναι «το σωστό» άτομο; Και τι σημαίνει αυτό;» ρώτησε κάποιος.

Αντίθετα, άλλοι επαίνεσαν το ζευγάρι και μάλιστα κάποιοι παραδέχτηκαν ότι κάνουν κάτι.. παρόμοιο.

«Εγώ έχω A-List On Southwest (επιβιβάζομαι 1ος) και το κάνουμε κάθε φορά που πετάμε. Κάθομαι στη σειρά 9, η σύζυγός μου παίρνει τη θέση δίπλα από το παράθυρο αφήνοντας το μεσαίο κάθισμα κενό και τοποθετώντας ένα αντικείμενο πάνω του. Όταν ο ιδανικός συνεπιβάτης πλησιάζει, του προσφέρουμε τη θέση δίπλα στο παράθυρο και εκείνη κάθεται στη μέση. Γιατί όχι;»

«Τέλειο. Θα πρέπει να το δοκιμάσω κάποια στιγμή», ανέφερε ένας άλλος.

«Μια φορά, η μαμά μου και εγώ φτιάξαμε ένα «ανδρείκελο» με ένα σακάκι για να κρατήσουμε το κάθισμα μέχρι να μπορέσει να επιβιβαστεί η θεία μου», αποκάλυψε κάποιος.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε αρχικά στις 28 Νοεμβρίου, αλλά κάνει τον γύρο του διαδικτύου ξανά μετά χάος που προκλήθηκε πρόσφατα σε πτήσεις της εταιρείας στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ