To τραγούδι στο οποίο συνεργάστηκαν οι δύο μεγάλες: Η Lady Gaga και η Beyoncé

Tο τραγούδι «Telephone» είναι ένα κομμάτι που έγραψε αρχικά η Lady Gaga μαζί με τον Αμερικανό ράπερ, συνθέτη και παραγωγό, Rodney Jerkins, και τον Αμερικανό συνθέτη, ενορχηστρωτή και παραγωγό, LaShawn Daniels.

του Ιωσήφ Αβράμογλου

Είναι μία μουσική μεταφορά του φόβου για ασφυξία που είχε μονίμως εκείνη την εποχή η Lady Gaga. Γράφτηκε την περίοδο 2008-2009 και κυκλοφόρησε το 2010 ως single. Αρχικά όμως συμπεριελήφθη στο ΕΡ “The Fame Monster” του 2009, που ήταν βασισμένο στο πρώτο της άλμπουμ “The Fame” του 2008.

Το «Telephone» σχεδίαζε η Lady Gaga να το τραγουδούσε με την Britney Spears, αλλά εκείνη το απέρριψε. Και έτσι προτάθηκε στην Beyoncé για την συνεργασία, η οποία και αποδέχθηκε την πρόταση. Το κομμάτι ήταν υποψήφιο για βραβείο Grammy στην κατηγορία Καλύτερη Pop Συνεργασία με φωνητικά.

Μόνο το 2010 το τραγούδι πούλησε περίπου 7,5 εκατομμύρια ψηφιακά αντίτυπα παγκοσμίως και έτσι έγινε το τέταρτο κορυφαίο σε πωλήσεις εκείνη τη χρονιά.

Lady Gaga Beyoncé

Το δυναμικό βίντεο κλιπ έχει επιρροές από τις ταινίες του Quentin Tarantino, «Pulp Fiction (1994)» και «Kill Bill: Volume 1 (2003)». Ωστόσο το 2011 η Lady Gaga δήλωσε στο ΝΜΕ ότι προσπαθούσε να κάνει και μία παρέμβαση τύπου Andy Warhol στην εμπορευματοποίηση, που επικρατεί διεθνώς. Αν το κατάφερε μπορεί να το κρίνει ο καθένας που θα δει το βίντεο κλιπ.

Lady Gaga Beyoncé

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή ” ‘Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ