To νέο trend που μοιάζει με οπτική ψευδαίσθηση – Τι είναι το Jubi Slide που σαρώνει στο TikTok

Τις τελευταίες ημέρες ένα νέο trend κυκλοφορεί στο TikTok με εκατομμύρια χρήστες να μην μπορούν να καταλάβουν πώς λειτουργεί.

Πρόκειται για έναν συγκεκριμένο ήχο, ο οποίος συνοδεύεται με έναν χορό. Ο τελευταίος ονομάζεται «Jubi Slide» και υπάρχει στο TikTok από τις αρχές του 2022, ωστόσο τώρα γίνεται viral καθώς όποιος βλέπει τα βίντεο νομίζει ότι πρόκειται για κάποια οπτική ψευδαίσθηση.

Τα βίντεο με νέους να κάνουν το Jubi Slide έχουν κατακλύσει το TikTok. Επίσης στην πλατφόρμα υπάρχουν άλλα τόσα βίντεο από χρήστες, ο οποίοι εξηγούν πώς λειτουργεί ο χορός αλλά και πώς να τον μάθετε.

Το Jubi Slide

@turdalyan Untouchable😂 #fyp #foryoupage #slickback #jubislide #trending #almaty #kazakhstan #viral ♬ original sound – Joseph

Ο ήχος

Ο δημοφιλής ήχος που ακούγεται στο trend του TikTok είναι από το τραγούδι «A Pimp Named Slickback» του LAKIM. Έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερα από 111.000 TikToks από τότε που δημοσιεύτηκε από τον λογαριασμό @beaneetv το 2018, γεγονός που πιθανότατα τον κάνει έναν από τους μακροβιότερους ήχους στην εφαρμογή.

@beaneetv Meet my roommates. #duet #foryoupage #foryou #comedy #react #haha #fortnite #yeet #featureme ♬ original sound – Joseph

Αλλά αυτό το καλοκαίρι το τραγούδι άρχισε να χρησιμοποιείται στο νέο trend «Jubi Slide».

Μερικά από τα πρώτα βίντεο με το νέο trend προήλθαν από τον χρήστη @kiingjojo.inc«Ποιος χρειάζεται ένα αυτοκίνητο για να κάνει drift όταν μπορείς απλά να κάνεις jubislide» έγραψε σε ένα TikTok του τον Σεπτέμβριο που σήμερα έχει περισσότερες από 20 εκατ. προβολές.

Στο βίντεο, ο @kiingjojo.inc. φαίνεται να γλιστράει στο πεζοδρόμιο στις άκρες των παπουτσιών του.

@kiingjojo.inc #fyp #fypシ #foryou #foryoupage #viral ♬ original sound – Joseph

«Δεν καταλαβαίνω καν τη φυσική αυτού του πράγματος» έγραψε ένας χρήστης κάτω από το βίντεο. Το συγκεκριμένο σχόλιο έχει πάνω από 100 χιλιάδες likes, κάτι που σημαίνει ότι είναι χιλιάδες εκείνοι που συμφωνούν μαζί του και δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πως λειτουργεί το «Jubi Slide»

Χιλιάδες ακόμη χρήστες έχουν ανεβάσει βίντεο που κάνουν τον χορό στην παραλία, στο γρασίδι και σε όποιο άλλο μέρος μπορεί να φανταστεί κανείς. Και όσοι τον κάνουν σωστά, φαίνεται σαν οπτική ψευδαίσθηση.

Επειδή ο χορός φαίνεται αδύνατος και “ψεύτικος”, υπάρχουν πολλά σεμινάρια για το Jubi Slide που αναλύουν την πλάγια κίνηση με βήμα και γλίστρημα, με έμφαση στις άκρες των ποδιών σας. Όπως καθοδηγεί ο @kiingjojo.inc στο “σεμινάριό” του, τονίζοντας «πρέπει να μείνετε ελαφριά στα πόδια σας».

@kiingjojo.inc #fypシ #fyp #foryou #foryoupage #viral ♬ original sound – Joseph

Από πού προέρχεται το Jubi Slide

Το Jubi Slide έχει γίνει viral και στο παρελθόν, χάρη στον δημιουργό του, τον Jouberson Joseph.

Τον Φεβρουάριο του 2022, ο λογαριασμός TikTok @jubi2fye δημοσίευσε ένα βίντεο με μια ομάδα να κάνει αυτό που αργότερα θα γινόταν γνωστό ως Jubi Slide σε ένα εμπορικό κέντρο, με μουσική υπόκρουση το τραγούδι «Aye Bay Bay». Σε μια συνέντευξη που έδωσε το 2022 στο Good Day Sacramento, ο Joseph είχε δηλώσει ότι ο ο χορός εμπνεύστηκε από μια “κίνηση drum-major” και την μπάντα του πανεπιστημίου Bethune-Cookman της Φλόριντα.

@jubi2fye Reply to @pattyboy47 ♬ Jersey anniversary – Malcolm B

Πηγή: FOXreport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ