Το μυστικό συστατικό για πουρέ πατάτας με τέλεια υφή, σύμφωνα με γνωστή σεφ

Πηγή φωτογραφίας: rachel-loughman/unsplash

Η διακεκριμένη Αγγλίδα σεφ και συγγραφέας μαγειρικής Mary Berry, μοιράζεται μια συνταγή για πουρέ πατάτας με τέλεια υφή που θα λατρέψετε. Το μυστικό της; Ένα απλό και οικονομικό υλικό που σίγουρα έχετε ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Ο πουρές πατάτας είναι εύκολος στην παρασκευή του καθώς χρειάζεστε μόνο:

Η Mary Berry δίνει μια ιδιαίτερη πινελιά στη συνταγή της προσθέτοντας ένα επιπλέον υλικό και μάλιστα πολύ οικονομικό. Η ίδια δηλώνει πως ο πουρές είναι «θαυμάσιος αν τον φτιάξετε σωστά» χρησιμοποιώντας τη δική της μέθοδο. Προτιμάει τις αλευρώδεις πατάτες και τονίζει την ανάγκη να μην τις βράζετε ποτέ λιγότερο απ’ όσο πρέπει. Επιπλέον, για να δώσει μια πιο πικάντικη νότα, προσθέτει στον πουρέ της μουστάρδα ολικής αλέσεως.

Πουρές πατάτας της Mary Berry: Απλός, νόστιμος και αφράτος

Υλικά για τη συνταγή

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, κόψτε τις πατάτες σε μικρούς, ομοιόμορφους κύβους και βάλτε τις σε μια κατσαρόλα με κρύο, αλατισμένο νερό.
  2. Στη συνέχεια, ζεστάνετε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να βράσει και βράστε τις πατάτες μέχρι να γίνουν “πολύ μαλακές”. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από το μέγεθος των κύβων.
  3. Η Mary Berry τονίζει τη σημασία του να μην είναι οι πατάτες μισοψημένες, οπότε παρακολουθήστε τις προσεκτικά.

Συμβουλές:

Exit mobile version